SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başkan Tunceli’nin adını değiştirdi!

Başkan Tunceli’nin adını değiştirdi!

22 Mayıs 2019 Çarşamba - 18:04




Tunceli Belediye Meclisi, belediyede bulunan tabelalarda "Tunceli" ibaresinin "Dersim" olarak değiştirilmesi kararını aldı.





Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak seçilen ve “Komünist Başkan” olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında yapılan olağan ve olağanüstü toplantılarda kararlar aldı. Meclis toplantısında, belediye hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin kentin kültürü, tarihi ve inanç biçimini temsil etmediği gerekçesiyle değiştirilerek yerine “Dersim” ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında işlemlerin Türkçe’nin yanı sıra Zazaca ve Kürtçe olarak da yürütülmesi de oy çoğunluğuyla kabul edildi.
Komünist Başkan Mehmet Maçoğlu sözünü tuttu

O DERNEKLERE YARDIM KESİLDİ




Bugün gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında kayyım döneminde Kızılay Derneği ile İlim Yayma Cemiyetine yapılan tahsisin Sayıştay’ın yerleşik içtihatları, kamu yararı ve belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda iptali oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından kurulan cemevinin elektrik fatura bedelinin belediye bütçesinden ödenmesine ilişkin 2018 yılında alınan meclis kararının iptal edilmesi yönündeki önerge ise oy çokluğu ile reddedildi.

Komünist belediye başkanı Reuters'a konuştu: Sosyalizmin yolunu açmak istiyoruzMeclis toplantısında 2019 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Başkanlığına devri yapılan 2 adet gondolun belediye tarafından satın alındığı ve demirbaşa kaydedildiği belirtilerek, belediye mallarının korunması ve belediye tasarrufundaki kullanılması gerekliliği nedeniyle tahsisin yapıldığı Meclis kararı oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında son olarak Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılması ve festival hazırlık çalışmaları kapsamında encümene yetki verilmesi kabul edildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap