SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan'dan önemli açıklamalar

12 Haziran 2012 Salı - 12:16




Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuşuyor...





Başbakan'ın konuşmasından satır başları: AK Parti, Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu alarak kesin bir zafer kazandı. 12 Haziran seçimlerini yıldönümünde iki husun altını çizmek istiyorum. Birincisi, sonuçların netleşmesiyle seçim atmosferini bir kenara bıraktık. Bu dönemde biraz dinlenelim demedik. 12 Haziran akşamı zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Aynı aşkla ülkemiz için himet üretmeye devam ediyoruz.

 Diğer hususta şudur, diğer seçim ve halk oylaması akşamında olduğu gibi partimizin balkonundan bazı sözler verdik. Yüzde 50'nin oyunu almış olsak da yüzde 100'ün iktidarı olacağımızı ifade ettik. Kesinlikle ayrımcılık yapmayacağımızı belirttik. Hükümet olrak sadece bize oy veren yüzde 50'nin değil yüzde 100'ün sorumluluğunu taşıdık. Çoğunluğun azınlığa tahakküme nasıl zulümse azınlığın çoğunluğa tahakkümü de aynı şekilde zulümdür. 75 milyon birdir, kardeştir. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. 9.5 yıllık iktidarımız süresince ilkelerden asla taviz vermedik. Onyıllar boyunca Türkiye, azınlığın, belli zümrelerin çoğunluğa hükmettiği, çoğunluk adına kararlar aldığı, bunları baskıyla uyguladığı dönemlere şahit oldu. Millete tepeden bakadan, millete dayatma içinde olmuştur. Millete tepeden bakanlar farklı yaşam tazrlarının görünür olmasından şikayet ediyorlar. Türkiye'de yaşanan sadece ve sadece normalleşme sürecidir. 

CHP'liler demokrasiyi biz getidik diyor. Hayır, efendim. CHP, Gazi Mustafa Kemal'e rağmen demorkasiyi engellemiş ve geçişi engellemiştir. Fırsat buldukça Türk parasından Atatürk'ün resimlerini çıkarıp İnönü'nün resimlerini koyan bu zihniyettir. 12 Eylül huzursuzluğuna rağmen değişimi sadece ertelemiştir. 28 Şubat, Türkiye'yi rayından çıkarmış ama Türkiye yeniden rayına girmiştir. Unutmayın, dere yatağında akar. İstediğiniz kadar derenin yatağını değiştirmeye kalkın önünde sonunda önündeki engelleri aşar, yatağını bulur. Bu millet tarih boyunca önüne çıkan engelleri yıkmıştır. Boşuna engele koymayın, bu millet onları yıkmaya muktedirdir. 12 Haziran seçimleri tıpkı 3 Kasım seçimleri gibi bu cevaplardan biridir. 12 Haziran milletin değişim iradesinin sandığa çok güçlü şekilde yansımasıdır. 12 Haziran'a kadar bir yandan hizmet üretirken bir yandan da ön yargılarla mücadele ettik. Bunlar bu milletin dilini anlayamadı. Bu kadro çetelere, mafyalara karşı amansız mücadele etmiş, cuntalara karşı göğsünü siper etmiş bir kadrodur. 12 Haziran'da AK Parti değil millet kazanmıştır. Türkiye'de artık, çeteler, cuntalar, darbeler dönemi tarihe karışmıştır. Ne millet ne de bu gençlik demokrasinin rayında çıkarılmasına müsade etmeyecektir. 12 Haziran bizi değil Türkiye'yi değiştiren bir seçim olmuştur. Allah'tan başka zafer sahibi yoktur. Bizi son derece haksız şekilde tekebbürle ifade edenler değişimi anlayamayanlardır. Biz kimin karşısında kibirleneceğimizi, gururlanacağımızı çok iyi bilenleriz.  
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap