SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan’dan flaş açıklamalar

Başbakan’dan flaş açıklamalar

04 Eylül 2016 Pazar - 14:32




Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yatırım planlarının tanıtım toplantısına katıldı





Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlar Diyarbakır'da. Başbakan Yıldırım, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yatırım planlarının tanıtım toplantısına katılım sağladı.

Sonrasında ise Diyarbakır Valiliği önünde hem halka hitap edecek, hem de yeni temel atma törenlerine katılacak. Ardından Sivil Toplum Örgütleri ve kanaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

22 İLİ KAPSAYAN EKONOMİ VE YATIRIM PAKETİ AÇIKLANACAK

Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla TOKİ tarafından hayata geçirilecek 2 bin 600 konutun temel atma töreni gerçekleştirilecek. Konutların 1 yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor. Bunun sebebi ise Sur ilçesinde evlerini terkedenlerin bir an önce konutlarına yerleştirilmesi.

Daha önceden de Sur Eylem Planı'nda esnaf için özellikle 3 aşamalı bir eylem planı açıklanmıştı. Önümüzdeki günlerde bu eylem planı da devreye girecek. Zarar gören tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları da başlayacak. Ardından 22 ili kapsayan ekonomi ve yatırım paketi açıklanacak.


Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

Sözlerimin başında Cahit Sıtkı Salonu bu salonun adı, Cahit Sıtkı Tarancı da Diyarbakır'ın evladı. Bir şiiriyle başlayayım; Memleket isterim. Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim. Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim. Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim. Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı Tarancı bugün bizim yapmak istediğimizi yıllar önce söylemiş. Kardeşlik için buradayız, mutlu bir Türkiye, mutlu bir Diyarbakır için buradayız.

79 vatan evladını, Doğu'yu, Güneydoğu'yu en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bağlar, Bismil, Çermik, Çüngüş, Hazro, Ergani, Kocaköy'ü selamlıyorum. Kulp'u, Lice'yi, Silvan'ı, Sur'u selamlıyorum. Diyarbakır'ın her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Diyarbakır'da olmaktan büyük bir bahtiyarlık diliyorum.

Diyarbakır Havalimanı ile birlikte bu şehre eserler kazandırmak için, o gün 600 milyon değerinde 116 eserin açılışını gerçekleştirdik. Bugün de yeni eserler için huzurlarınızdayız. 2005'te Cumhurbaşkanımız burada bir konuşma yaparak yeni bir sayfa açmıştı. Ancak şer odakları ellerinden geleni yaptı. Bizim memleket sevdamız bitmedi. Ali Emiri'nin, Sahabelerin şehri Diyarbakır'a aşkımızı kimse gölgeleyemedi, gölgeleyemez. Ne şehirlerde yol kesen, kuyu kazan, yollara mayın döşeyen alçak PKK terör örgütü, ne milletimize ve devletimize FETÖ terör örgütü, ne de DEAŞ terör örgütü memleket sevdamızı asla gölgeleyemez.

"DİYARBAKIR TERCİHİNİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDEN YANA YAPTI"


Barışı zehirleyen, kardeş kanı dökmek isteyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Her türlü ayrımcılık, ırkçılık gündememimizde olmayacak. Biz biriz beraberiz birlikte Türkiye'yiz. Ülkemizin kaynaklarını adaletle hakkaniyetle paylaşmak için buradayız. Yeniden şaha kalkmak için buradayız, bir ve beraberiz. Yatırım üretim iş ve emek için buradayız. Refah huzur adalet barış demokrasi hukuk için buradayız. Yakın zamanda devlet ve vatandaşlar arasında kendini gizleyen bir şebeke vardı, karanlık bir el vardı, 15 Temmuz gecesi sizin dirayetinizle kırıldı.

15 Temmuz'da Diyarbakır'ın verdiği destek için sizlere teşekkür ediyorum. Diyarbakır tercihini Türkiye'nin geleceğinden yana yaptı. O gün sizler Türkiye'nin onurunu şerefini sizler FETÖ terör örgütüne çiğnetmediniz. O gün istikbalinize sahip çıktınız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap