SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan'dan Diyarbakır çıkarması

Başbakan'dan Diyarbakır çıkarması

04 Eylül 2016 Pazar - 13:50




Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kalkınmasını hedef alan ekonomi paketini Diyarbakır'da açıklayacak. Pakette, 22 ili kapsayan t





Başbakan Binali Yıldırım, başta ekonomiden sorumlu olmak üzere ilgili bakanlarla Diyarbakır'da. Başbakan Yıldırım'a Diyarbakır ziyareti sırasında, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile çok sayıda milletvekili de eşlik ediyor.

Özel uçak "ANA" ile saat 13.10'da Diyarbakır'a ulaşan Başbakan Binali Yıldırım'ı Diyarbakır Havalimanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve diğer ilgililer karşıladı.

Açıklanacak ekonomi paketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine özel olacak. İllerin ihtiyaçlarına göre farklı alanlarda özel teşvikler verilecek.

Tarım, ulaştırma, altyapı, enerji, sağlık, turizm ve eğitim alanında verilecek desteklerden kadınlar ve gençler öncelikli olarak faydalanacak kesim olacak.Ayrıca doğuya yapılacak yatırımlar desteklenecek. Bu bölgelere yapılacak fabrikalar ve istihdam yaratacak projelere yönelik kolaylıklar sağlanacak, kamu için gerekli olan bazı alımların bu bölgelerdeki fabrikalardan yapılması da planlar arasında.Başbakanın teşvik paketi dışında operasyonların ardından bölgede başlatılan yeniden yapılandırma çalışmalarına ilişkin son durumu da açıklaması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap