SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan Yıldırım'dan referandum açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan referandum açıklaması

12 Şubat 2017 Pazar - 08:45




Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Antalya'da önemli açıklamalarda bulundu.





Antalya'da sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yıldırım, "Cumhuriyet kuruldu, demokrasi ile taçlandı şimdi de devam ediyor. Rejim filan değişmiyor, değişime direnenler, tarih sahnesinden yok oluyor." dedi.

FUZULİ MASRAF YOK

"Bir sandıktan çeşitli milletvekilleri seçiliyor aynı sandıktan bir de Cumhurbaşkanı seçiliyor. 5 Yıl daha kulağı rahat. Fuzuli masraf yok zaman israfı yok ülkede hükümet kuruldu mu kurulmadı mı derdi hiç yok. Çünkü hükümeti siz kuruyorsunuz güvenoyunu da siz veriyorsunuz."

KRİZ ÇÖZMEYİ ÖNGÖREN BİR SİSTEM

"Geçmiş koalisyon hükümetlerine bakın. Burada öyle bir şey yok. Burada mutlaka tek başına iktidar var. Niye güvenoyu yok? Millet seçerken güvenoyunu veriyor da onun için yok. Vekillere bırakmıyor doğrudan güvenoyu var. Cumhurbaşkaın diyelim seçim kararı aldı, alabilir. Seçim kararı aldığı an kendi de seçime gidiyor. Yani Meclis'i seçime götürürken kendi de seçime gidiyor. Meclis aynı kararı aldığında Meclis te seçiliyor Cumhurbaşkanı da seçime gidiyor. Yani yeni sistem ne diyor, oturup anlaşın diyor. Dolayısıyla kriz çözmeyi öngören bir sistem."


FEDERASYON İDDİASI KOCA BİR YALAN

"Hükümet kanun teklifi veremiyor yeni sistemde. Mevcut sistemde hükümetin istemediği hiç bir şey geçmiyor. Yeni sistemde milletvekilleri daha bağımsız. Millet Meclisi'nin saygınlığı artıyor gücü artıyor. Üniter yapı zedeleniyor federasyon geliyor koca bir yalan. Allah kuru iftiradan korusun. Ne geliyor Anayasa'nın 4 maddesi Rabia aynen yerinde. Türkiye'nin rejimi Cumhuriyettir, başkenti Ankara'dır ülkesi ile milleti ile bölünmez bir bütündür. Bunlar Anayasa'da yazıyor."

16 NİSAN 2023 HEDEFLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR

"16 Nisan inşallah demokrasimizin daha da güçlenmesi, ülkemizin 2023 hedeflerine daha kararlı bir şekilde ulaşması ve milletimizin birliği beraberliği kardeşliği ve bekası için önemli bir gündür. Kararımız Evetimiz bol olsun hayırlı akşamlar." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap