SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan Yıldırım: ABD ile anlaşamıyoruz

Başbakan Yıldırım: ABD ile anlaşamıyoruz

22 Eylül 2016 Perşembe - 10:38




Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'deki PYD-YPG unsurları hususunda, 'ABD ile anlaşamıyoruz' dedi.





Başbakan binali Yıldırım, kredi kartlarının yeniden düzenlenmesi konusunda yapmış olduğu açıklamaların ardından gündeme dair soruları yanıtladı. Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin de açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım," ABD'nin PYD'ye silah vereceği" iddiasına ise 'ABD ile anlaşamıyoruz' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuya ilişkin şunları söyledi;

"Biz bu konuda ABD ile farklı fikirdeyiz. ABD ile anlaşamıyoruz. Biz YPG, PYD olsun PKK'nın isim değiştirmiş uzantısıdır diyoruz. PKK ne ise bizim için YPG, PYD odur. Kürt kardeşlerimizle bir alakası yok. Ancak, bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için bir mücadeleye girilmez. Eğer bir terör örgütünü kullanarak bir başka terör örgütünü yok etmeye çalışırsanız kullandığınız örgüt de başınıza bela olur. Açıkça söyledik, bu konudaki hassasiyetimizi bildirdik. Hâlâ böyle bir kararın arkasındalarsa esefle karşılaşırız, doğru bir iş değildir. Suriye'deki sorunu çözmez, daha da karmaşık hale getirir. Zaman Suriye sorununun çözülme zamanıdır. Bu konuda da bütün paydaşlara tarihi sorumluluk düşmektedir. Aksi halde her gün binlerce onlarca masum insan hayatını kaybediyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap