SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan müjdeyi verdi

Başbakan müjdeyi verdi

28 Mayıs 2016 Cumartesi - 15:01




Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da 116 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Yıldırım, "Yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza 3 trilyon ödedik. 6 ay





"Gününüz aydınlık, geleceğiniz mübarek olsun. Değerli Diyarbakırlılar biz Silvan ile, Diyarbakır ile, Türkiye ile, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak şehitlerimizin kanıyla bu hale geldi. bugün Diyarbakır ile kucaklaşmak için buradayız. Biliyorsunuz bundan sadece 10 gün önce buraya geldim. Dürümlü mezrasına gittim. Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar, milletimiz rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azim ettik. Onun için buradayız. Şunu herkes iyi bilmelidir, ekmeğimizi böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürtmeyiz. Bugün Diyarbakır'da 600 trilyona varan eserlerin açılışını yapıyoruz. Bunlar içinde en büyüğü Diyarbakır Uluslararası Havaalanıdır. 270 trilyona mal olmuş ve Doğu'nun tek körüklü, köprülü uluslararası havaalanıdır. Artık Diyarbakır Havaalanı, uluslararası havaalanı oldu. Geçen ay Erbil ve Kıbrıs'a doğrudan seferler başladı. Önümüzdeki günlerde başka noktalara doğrudan seferler başlayacak.

Çukurlar kazanlar bu yaptıklarından bir kez daha pişman olacak. Yaptıklarımız, bununla sınırlı değil. Sayın Cumhurbaşkanım, Diyarbakır'a bugüne kadar son 14 yıl içinde sizin liderliğinizde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Helal hoş olsun. Burada birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Bölünmüş yol 37 kilometreydi. 80 yılda. 14 yılda biz AK Parti iktidarı olarak Diyarbakır'a 350 km yol yaptık. 37 kilometreden 350 kilometreye. Diyarbakır'ı Mardin'e, Elazığ'a, Batman'a, Siirt'e, Şanlıurfa'ya bölünmüş yolla bağladık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Kardeş yaptık, gönüldaş yaptık. Ulaşımda değil, eğitimde Diyarbakır AK Parti iktidarıyla çok büyük ilerleme kaydetti. Selahattin Eyyübi Üniversitesi'ni kazandırdık. 10 bin 500 kapasiteli yüksek öğrenim yurdu açtık, öğrencilerimize sıcak bir yuva kurduk. İlköğretimde, ortaöğretimde 4 bin 660 sınıf yaptık.

"TERÖR BAŞARAMAYACAK"

Yapılan barajlarla sulama göletleriyle, Diyarbakır'da ikiyüz dört bin dönüm araziyi suya kavuşturduk. İçme suyu yoktu Diyarbakır'ın. Belediye başkanı su problemiyle, kanalizasyon problemiyle uğraşacak yerde terör örgütüne lojistik destek vererek sizin kaynaklarınızı onlara aktardı. Bunu biliyoruz. Bunun gereğini de yapacağız. Dişinizden, tırnağınızdan artırdığınız her kuruşun size hizmet olarak dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Parayı terör örgütüne aktaranlardan bunun hesabını soracağız. TOKİ 13 bin 400 konut yaptı. Hak sahiplerine kavuşturdu. Diyarbakır daha fazlasına layık. Başkaları fidan indiriyor, biz fidan dikiyoruz. Bunun hesabını soracağız. İşte tek vatan, işte tek millet, işte tek bayrak. Diyarbakır demek, kardeşlik demektir. Diyarbakır demek Türkiye demektir. Diyarbakır kardeşlik demektir. Silvan Barajı var. 7 milyarlık bir proje. Terör örgütü bu barajı yaptırmamak için elinden geleni yapıyor. Her türlü engeli çıkarıyor. Bu büyük millet bunlara pabuç bırakır mı? Silvan Barajı'nı da suyla buluşturacağız. Diyarbakır'ı berekete kavuşturacağız. 2,5 milyon dönüm arazi suyla buluşacak. Onlar biliyorlar ki Silvan Barajı demek Diyarbakır'ın zenginleşmesi demek. Onlar biliyor ki bölünmüş yol demek Diyarbakır'ın dünyayla buluşması demek. İster bomba yapın, ister sivil vatandaşlarımızı katledin. Başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız, siyasi uzantılarınız da başaramayacak. Bu millet kadim medeniyetten geliyor. Bu millet Malazgirt ovalarında kader birliği yapmış. Bir olmuş, beraber olmuş. Bundan sonra da beraber olacağız. Dost, düşman bunu böyle bilsin."

"KARDEŞLİĞİMİZ SONSUZA KADAR SÜRECEK"


Sur'un 6 mahallesini ne hale getirdiler. Bombalarla, çukurlarla kazarak tarihi eserlere zarar verdiler. 4 bin aileyi yerinden ettiler. Biz, milletin hizmetinde bir iktidar olarak hep "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" dedik. Yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza 3 trilyon ödedik. 6 ay daha ödeme yapacağız. 3 trilyon daha ödeyeceğiz. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Tarihimizden bize miras kalan Sur'un o tarihi yapılarını yeniden yapacağız. Sur'u yapmaya başlayınca hemen bir yalan kampanyası başlattılar. Efendim, Sur'u peşkeş çekeceklermiş. Teröre destek vereceğinize vatandaşı dinleyin. Terörün gece gündüz destekçisi olacağınıza masum halkın derdiyle dertlenin. Herşey gözünüzün önünde oluyor. Bunlar gelip geçecek. Bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Ülkemizin kardeşliğini de sağlayacağız. Dost düşman herkese ilan ediyoruz. Bizim yolumuz kardeşlik yoludur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap