SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başarılı olanlar kazanır

Başarılı olanlar kazanır

15 Mayıs 2016 Pazar - 10:15








Bizler insan olarak ilgimizi, hayranlığımızı zengine ve güzele olduğu kadar; çalışkan, üretken, dürüst ve erdemli kişilere de göstermeliyiz. Özellikle cesaret, çalışkanlık, üretkenlik, yurtseverlik, doğruluk ve bunun yanında manevi değerlerin gözetilmesi; insanı başarıya, mutluluğa daha kısa yoldan sağlıklı olarak götüreceğini bilmeliyiz... İnsanın belirgin niteliklerinden biri de kötülük yapmaya eğilim duymasıdır. Tabii ki bunda da kıskançlığın, çekememezliğin, çıkarın rolü göz ardı edilmemelidir. “Rüzgar eken fırtına biçer” sözü, kötülük yapma eğiliminde olanları uyarmak için söylenmiştir. Sonuçta “Herkes ektiğini biçer” sözü de insan için bir mana ifade etmelidir. Arkaya doğru baktığımızda ‘ne ektik, ne biçiyoruz?” noktasında insan, kendini sorgulamalıdır... Siyasal iletişimin demokrasi ile çok yakın ilişkili olduğu bilinmelidir. Malum; demokrasinin temelinde özgür irade, seçme ve seçilme hakkı, takdir etmediğinizi ve yaptıklarından memnun olmadıklarınızı değiştirme imkanı vardır. Siyasi partilerin toplum tarafından tercih edilmesi, iktidara getirilmesi; programları, yaptıkları ve yapacakları çalışmaları kamuoyuna anlatma ve inandırma bilgi ve becerileri ile olmaktadır.

Toplumla iletişim kanalları sorunlu ve de tıkalı olan, vatandaşın önceliklerine göre politika belirleyemeyen, umut vadetmeyen siyasi partilerin başarı şansı pek olası değildir. Toplumun sevgi ve saygısını, desteğini kazanmak, takdir edilmek, herhalde basit bir olgu değildir. Mutlaka sebepleri vardır, mutlaka bazı sebep ve sonuçlara bağlıdır. Hani her zaman böbürlenerek deriz ya! “Demokrasinin temelinde özgür irade ile seçme ve seçilme, takdir etmediğinizi, çalışmalarından, hizmetlerinden memnun olmadığımızı değiştirme hakkı vardır” diye. İnşallah bundan sonra; 56 yıl önce demokratik yollardan gönderemediğimiz merhum Menderes’i ipe göndermek gibi bir barbarlığı hatırlar da, bir daha böyle vahşi, insanlık dışı olay ve olguları tarihin tozlu sayfaları arasına gömeriz... Evet... Toplum yaşamında bireyler, ayrı ayrı düşünür, kişisel ve toplumsal sorunları ayrı açılardan değerlendirirler. Lakin büyük sorunlarda ayrıntılardan çok, temelde birleşmenin ulusal birliği sağlamada etkin rolü vardır. Ulusal amaca ulaşmada toplum bireylerinin belli konularda uzlaşmaya varmaları gerekir. Her kafadan ayrı sesin çıktığı, her yürekte ayrı inancın dile geldiği ülkelerde birlik ve dirlikten söz edilemez. Ulusal birliğin güçlü olduğu dönemlerde bin bir türlü imkansızlıklara rağmen ne büyük başarılar elde ettiğimizi asla unutmamalıyız. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin... Lütfen dikkat ediniz...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap