SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barzani'nin temsilcisine Türkiye'ye gelme dedik

Barzani'nin temsilcisine Türkiye'ye gelme dedik

26 Eylül 2017 Salı - 16:39




Tartışmalı referandum ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) temsilcisini





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal 24'de katıldığı canlı yayında referandum krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barzani'nin temsilisine Türkiye'ye gelme diye telefon açtıklarını belirten Çavuşoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Kerkük'te Türkmenlere saldırı olursa gereği yapılır. Bağdat talep ederse, ortak bir tehdit çıktığı zaman birlikte hareket ederiz. Irak'tan gelecek talepleri değerlendirir ve her türlü desteği veririz. Ortak operasyonda dahil olmak üzere her şey masada.

"HABUR'U KAPATMIYORUZ"

Habur sınır kapısında muhatabımız bölgesel yönetim değil Bağdat yönetimidir. habur'u kapatmıyoruz. Erbil artık Bağdat'ın petrolünü satamaz. Irak'ı bölmeye çalışmazlarsa bizim onlarla bir problemimiz olmaz.


''ATEŞKESİN GARANTÖRÜ Rusya''

İdlib'de ateşkesin garantörü Rusya'dır.

''ASKERİ MÜDAHALE İÇİN O ÜLKENİN DAVETİ ŞART''

İhtiyaç duyulduğunda bu tür ortak tatbikatlar önemlidir. Biz ihtiyaç duyduğumuz zaman burada Irak'ın egemenliği önemli. Irak devletinin hükümetinin bizi davet etmesi de önemli. Angajman kurallarımızı uyguladığımız durumlar var. Bize Irak'tan bir tehdit bir saldırı geldiği zaman PKK'nın bulunduğu yerlere biz çok operasyonlar yaptık. Bu uluslararası hukuktan doğan hakkımız. Ama bir ülkenin içerisine askeri olarak girebilmemiz için o ülkeden davet gelmesi gerekiyor. Burada da bizim muhatabımız Bağdat'tır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap