SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bartın'dan acı hikaye: "Arkadaşlarımı bırakamam" dedi ve şehit düştü

Bartın'dan acı hikaye: "Arkadaşlarımı bırakamam" dedi ve şehit düştü

16 Ekim 2022 Pazar - 11:30




Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden kazasında acı dolu hikaye ortaya çıktı. 6 madenciyi kurtaran ekipbaşı Yener Saygın, "Arkadaşlarımı bırakamam" diyerek girdiği madende şehit oldu.





Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında -300 kotunda nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana geldi. Patlamada 41 işçi hayatını kaybetti, 58 işçi kurtarıldı. 4'ü Bartın Devlet Hastanesi, 6'sı  İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere 10 işçinin tedavileri sürüyor.

ŞEHİT OLMADAN ÖNCE 6 ARKADAŞINI KURTARDI

Yaşanan faciada acı dolu hikaye ortaya çıktı. Madende ekipbaşı olarak görev yapan Yener Saygın'ın patlamanın ilk anında 6 arkadaşını kurtardığı, daha sonra 'Arkadaşlarımı bırakamam' diyerek girdiği madende şehit olduğu aktarıldı.

Maden faciası gerçekleşmeden önce ekipbaşı olarak görevini yapan Yener Saygın (42) patlamanın olduğu Cuma günü gündüz vardiyasındaydı fakat bir arkadaşıyla yer değiştirip geceye kalmıştı.

ARKADAŞLARIMI BIRAKAMAM DEDİ VE ŞEHİT DÜŞTÜ


İş arkadaşlarının belirttiğine göre işinde disiplinli, sakin bir yapısı olan Saygın, patlamanın ilk anlarında 6 arkadaşını dışarıya çıkardı. Fakat aşağıda başkaları da vardı. "Arkadaşlarımı bırakamam" diyerek gaz maskesini takıp yeniden aşağı indi. Ancak aktarılan bilgilere göre Saygın’ın tekrar dışarı çıkmaya nefesi yetmedi. Şehit Saygın'ın babasının da aynı madenden emekli olduğu ifade edildi.

Acı haberi alan felçli annesi Hafize Saygın büyük acı yaşadı. Halasının oğlu Osman Özer "12 yaşındaki kızı Esila'ya âşık bir babaydı. Her boş vaktini onunla geçirirdi" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap