SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barış Yarkadaş'tan Fatih Dönmez'e sert eleştiri: İnsan hayatı değersiz

Barış Yarkadaş'tan Fatih Dönmez'e sert eleştiri: İnsan hayatı değersiz

26 Nisan 2022 Salı - 15:58




Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, elektriksiz kalan hanelerden bahsederken kullandığı ifadeler üzerinden Bakan Fatih Dönmez'i sert sözlerle eleştirdi.





Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''AKP’ye göre 1 milyon kişi karanlıkta yaşıyor!'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in elektrik faturalarına gelen yüksek zamları protesto etmek ve elektriksiz kalan hanelerin durumuna dikkat çekmek amacıyla elektrik faturasını ödemeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu durumu hakkında açıklama yaparken kullandığı ifadeleri çok sert sözlerle eleştirdi.

Yarkadaş, elektriği kesiilen hane sayısında bahsederken bir istatistiki bilançodan bahsedercesine kolaylıkla sayıları telaffuz eden Bakan Dönmez'e, ''Siyaset halktan kopunca, bakanlar siyasetten gelmeyince, iktidar partisi 20 yıl kesintisiz bir şekilde ülkeyi yönetince, bakanlık koltuğunda oturanlar, söyledikleri sözlerin hangi anlama geldiğini göremiyor.'' ifadeleriyle yüklendi.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’Bu ülkede 3 milyonu aşkın abone elektrik parasını ödeyemediği için elektrikten mahrum kalıyor.  3 milyonu aşkın abonenin elektriği kesildi’’ açıklamasını yapınca, Bakan Dönmez ‘’Bu rakam gerçek değil’’ diyor.


Duyan da Bakan Dönmez’in “Ülkemizde hiç kimsenin elektriği borcundan dolayı kapalı değildir’’ diyeceğini sanar değil mi?

Keşke öyle olsaydı…

Keşke hiç kimsenin elektriği, suyu ve doğalgazı borcundan dolayı kesilmeseydi…

HEDEF ŞAŞIRTIYOR…

Bakan Dönmez, bizim bu temennimizin hiçbir karşılığının olmadığını açıkladığı rakamla gösteriyor. Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu’nu yalanlamak isterken “Sadece 278 bin abonenin elektriği borcundan dolayı kapalıdır’’ diyor. Bakan Dönmez durmuyor; bir de ‘’Bu rakam abone sayımızın yüzde 0.6’sına tekabül eder’’ ifadesini kullanıyor.


Bakan Dönmez, bu açıklamasıyla aklınca hedef şaşırtıyor!

Çünkü; CHP lideri Kılıçdaroğlu 2021 yılı boyunca elektriği kesilen abonelerin sayısını veriyor. Bakan Dönmez ise sadece 2022 yılının Nisan ayının verilerini açıklıyor. Ki; bu rakam bile, elektriği kesilen abone sayısının geçen yıla göre arttığını ortaya koyuyor. 2021 yılının Nisan ayında elektriği kesik abone sayısı 248 bin 215 iken bu sayı 2022’nin Nisan ayında 278 bine yükseliyor.

İNSAN HAYATI DEĞERSİZLEŞTİ

AKP’li Dönmez, “Sadece 278 bin abonenin elektriği kesik’’ sözüyle, aslında o hanelere mensup  yaklaşık bir milyon kişinin karanlıkta yaşadığını itiraf ediyor.

Bakanın ne dediğinin farkında olmaması kadar vahim bir durum da elektriği kapalı olan hanelerde yaşayan insanlarımızın basit birer istatistik rakamı gibi telaffuz edilmesi… Bakan, karanlıkta yaşamak zorunda bırakılan kişilerden ‘’bilanço’’daki rakamlardan bahseder gibi bahsediyor.


Siyaset halktan kopunca, bakanlar siyasetten gelmeyince, iktidar partisi 20 yıl kesintisiz bir şekilde ülkeyi yönetince, bakanlık koltuğunda oturanlar, söyledikleri sözlerin hangi anlama geldiğini göremiyor.

Bakan Dönmez’in bu sözleri aslında AKP’nin halkın gerçeklerinden ne denli kopuk olduğunun ve halkın çektiği sıkıntıları artık anlayamadığı ve hissedemediğinin  de açık bir göstergesidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap