SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barış Yarkadaş uyardı: Türkiye ile Rusya'yı savaştırmak mı istiyor?

Barış Yarkadaş uyardı: Türkiye ile Rusya'yı savaştırmak mı istiyor?

01 Nisan 2022 Cuma - 15:37




Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, Ukrayna'nın Rusya ile yapmaya çalıştığı barış anlaşmasında Türkiye'nin garantör ülke olmasında ısrar edişini ele aldı.





Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''Türkiye Rusya’ya savaş mı açacak?'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş yazısında, Ukrayna tarafının Rusya ile yapmaya çalıştığı barışta Türkiye dahil 8 ülkeyi daha garantör ülke olarak anlaşmaya dahil etme çabasının arkasında yatan detayları derinlemesine inceledi.

Ukrayna tarafının NATO'yu dolaylı yoldan işin içine sokma çabasında olduğunu vurgulayan Yarkadaş, Türkiye'nin taraflar arasındaki mevcut durumunu koruması gerektiğini ifade etti.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

ABD ve NATO’nun Ukrayna’daki piyonu Zelenski, aklınca kurnaz bir siyaset yürütüyor. Zelenski’nin son numarası ise aralarında Türkiye’nin de olduğu sekiz ülkeyi Rusya – Ukrayna Barışı’nın ‘garantör’ü yapmak… Zelenski, Türkiye’nin yanı sıra,  Çin, Rusya, ABD, Almanya, Polonya, Kanada ve  İsrail’in de garantör olarak kabul edilmesini istiyor. Zelenski, NATO üyelerini de masaya oturtarak, meşhur ‘’5. Madde’’yi dolaylı yoldan uygulatmanın yolunu açmaya çalışıyor.


KAVRAMLARA DİKKAT

Kulağa hoş gelen bu ‘garantörlük’ kavramı, AKP yandaşı gazeteciler tarafından da sık sık olur olmaz bir şekilde kullanılıyor. Oysa ki; diplomaside her kavramın farklı bir anlamı ve o kavramın getirdiği yükümlülükler var. Zelenski’nin ısrarla istediği ‘’garantörlük’’ de bu kavramlardan biri. Ancak garantörlük, Türkiye’nin başına yeni belalar açmaktan başka bir şey değil!

Neden mi?

RUSYA SÖZÜNÜ TUTMAZSA…

Örneğin; Rusya ile Ukrayna’nın barış masasına oturduğu ve tüm konularda uzlaştığını düşünelim… Türkiye’nin de masada garantör olarak bulunduğunu varsayalım. Rusya, anlaşma imzalandıktan bir süre sonra verdiği sözlere uymayıp Ukrayna’ya yeniden savaş açar ya da işgal girişiminde bulunursa ne olacak?


Türkiye, Zelenski’nin masada “garantör” olarak istediği NATO ülkeleri ile birlikte, Rusya’yı önce anlaşmaya uymaya davet edecek. Rusya, anlaşmaya uymadığı takdirde, Zelenski’nin garantör olarak kabul ettirdiği NATO ülkeleri ile birlikte, Rusya’ya karşı askeri müdahalede bulunacak. Kısacası savaş açacak!

Zelenski’nin istediği bizim yandaşların da olur olmaz bir şekilde kullandığı “garantörlük’’ işte bu…

Türkiye’nin bu siyasi kurnazlığa prim vermemesi ve mevcut pozisyonunu koruması en doğru tercih olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap