SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barış Yarkadaş muhalefeti seçim için uyardı: Korktuğumuz başımıza geliyor

Barış Yarkadaş muhalefeti seçim için uyardı: Korktuğumuz başımıza geliyor

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:55




Korkusuz Gazetesi köşe yazarı ve CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, muhalefet partilerinde seçimi kesin kazanacaklarına dair oluşan algıyı eleştirdi.





Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''Muhalefet partilerine küçük bir hatırlatma…'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş, muhalefet partilerinin yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki genel tutumlarını ve düşüncelerini aktardığı yazısında, kendisine gelen bilgilerin muhalefetin seçimi kesin olarak kazanacağına dair bir izlenime sahip olduğu yönünde olduğunu vurguladı.

Yarkadaş, bu düşüncenin oluşturacağı rehavetin, muhalefete seçimi kaybettirebileceği uyarısını yaparken bu durumun Türkiye'nin geleceğini AKP ve MHP'ye teslim etmek olacağını ifade etti.

Barış Yarkadaş'ın yazısının tamamı şu şekilde:

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, siyaset kulislerinden iyi haber alan ve bunu kendi yorumuyla köşesine taşıyan başarılı bir gazetecidir. Sertaç Eş, birkaç gün önce yayımlanan köşesinde,  CHP’nin bazı kurmaylarıyla yaptığı görüşmeyi aktardı.


Sertaç Eş’in köşesini okurken, “Eyvah, korktuğumuz başımıza geliyor” diye geçirdim içimden…

Neden mi?

Meslektaşımızın aktardığına göre, CHP’nin kurmayları şöyle düşünüyormuş:

“Geçmiş dönemde ülkenin iyi yönetilmediğini topluma anlatmaya çalışıyorduk. Ancak artık işimiz daha kolay. Vatandaş, her türlü zorluğu derinden hissederek yaşıyor. Muhalefet adayının kazanma sorunu yok. Koşullar hazır, sürecin iyi yönetilmesi gerekiyor.”

GARİP BİR BAKIŞ AÇISI…


Bu ve buna benzer yorumları, konuştuğum görüştüğüm CHP’li yetkililerden ben de duyuyor; bu görüşlerin hiç de gerçekçi olmadığını kendilerine söylüyorum. Ancak ne yazık ki; başta CHP’liler olmak üzere neredeyse tüm muhalefet partilerinin yetkilileri “Bu iş artık bitti” havasından bir türlü sıyrılamıyor…

Oysa ki; gerçek hiç de öyle değil….

AKP tüm kamuoyu araştırmalarında hâlâ yüzde 30 bandında görülüyor!

Muhalefet partilerinin kurmayları, derinleşen ekonomik krizin seçmenin tüm duygu ve düşüncelerini derinden etkileyeceği ve bunun sandığa yansıyacağını düşünüyor.

Peki o halde AKP nasıl oluyor da hâlâ yüzde 30’lar bandında dolanıyor?


Demek ki; “Nasıl olsa ekonomik kriz var, AKP bu krizin karşısında dayanamaz” demek
ve rehavete kapılmak gerçekçi değil.

ALTERNATİF OLAMIYORSAN…

Bilinen bir gerçektir:

Muhalefet partileri, kriz dönemlerinde alternatif olmayı başaramaz, seçmene güven veremez ve çekim merkezi haline gelemezse, her kriz kendiliğinden bir iktidar değişikliğine yol açmaz!

Muhalefet partileri alternatif haline gelemediği taktirde, mevcut iktidarlar krizlere rağmen, seçimlerden güçlenerek çıkarlar. Ya da en azından iktidarlarını korumayı başarırlar.


Bunun “akıl dışı” bir tutum olduğunu söylediğinizi duyar gibiyim…

Evet; haklısınız…

Ancak ne yazık ki; dünyada yapılan seçimler bu ve buna benzer örneklerle dolu…

Peki bunun sebebi ne?

Sebebi aslında çok basit: Seçmen, yaşamında hiçbir belirsizlik istemiyor…


Mevcut iktidarın karşısındaki parti ya da partiler ülkeyi nasıl yöneteceği, krizlere karşı hangi çözümleri ortaya koyacağı ve bu programı hangi kadrolarla uygulayacağı konusunda güven veremiyorsa, seçmen “belirsizlik”   yerine “bildiği”ni tercih ediyor. AKP’nin 20 yıllık seçim kazanma başarısının altında biraz da bu gerçek yatıyor.

BİZ YİNE DE UYARALIM…

Gördüğüm kadarıyla, Millet İttifakı ya da yeni adıyla ‘Altılı Masa’ bu basit gerçeği yok sayıyor ve “Bu iş bitti, kazandık bile…” diyor.

Umarım bu rahatlık ve rehavet, yerini bir an önce “seçim kazanma kaygısı”na bırakır. Zira; bu bakış açısı seçim kazandırmaz, aksine Türkiye’nin geleceğini yeniden AKP ve MHP’nin ellerine teslim eder.

Ben böyle bir sonucu ne görmeyi ne de o sonuca şahit olmayı istiyorum…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap