SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barış Yarkadaş canlı yayında Sağlık Bakanlığı’ndan gizlice sızdırılan bilgileri açıkladı

Barış Yarkadaş canlı yayında Sağlık Bakanlığı’ndan gizlice sızdırılan bilgileri açıkladı

20 Ocak 2021 Çarşamba - 13:07




Katıldığı canlı yayında Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı bilgiyi paylaşan CHP Eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Şubat ayında Türkiye’ye sadece 3 milyon aşı geleceğini söyledi. Yarkadaş ayrıca aldığı bilgiye göre aşılama sürecinin iki yıla yayılacağı konusunda plan yapıldığını belirtti.





Gazeteci Gürkan Hacır'ın sunduğu Uğur Dündar, İsmail Saymaz, gazeteciler Barış Yarkadaş, Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu’nun katıldığı Şimdiki Zaman programı KRT ekranlarında başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, canlı yayında Sağlık Bakanlığı’ndan sızdırılan bilgiyi paylaştı. Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanlığı’ndan çok önemli bilgiler alan ve bir dönem oralarda bürokratlık yapmış ve bazılarının da görevde olduğu bazı kişilerden bilgi aldığını söyledi.
Yarkadaş, Şubat ayında Türkiye’ye yaklaşık 3 milyon doz aşının gelmesi beklendiği bilgisini paylaşarak, “Şubat ayında 3 milyon doz aşının daha gelmesi bekleniyor. Fakat daha kötü haber şu… Yine aldığım bilgiye göre, şimdilik bunu açıklamıyor ama aşının Türkiye’de yapılma sürecini iki yıla yayan bir plan yapılmış. Sürecin iki yıla uzayacağı söyleniyor. Bunda en temel etkenlerden biri şu: Küresel Aşı Erişim Komitesi’ne Türkiye’nin girememiş olması” dedi.

Yarkadaş ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Küresel Aşı Erişim Komitesi konusunda yanlış bilgilendirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün de bu konuyla ilgili Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nuriye Ortaylı bir açıklama yaptı ve dedi ki; ‘Bakan Koca’ya (Küresel Aşı Erişim Komitesi) Covax konusunda yanlış bilgi verilmiş. Hala girebiliriz ve dünyada aşılardan temin edebilme şansımız olabilir. Sayın Bakan,Covax’ı doğru bilmiyor”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap