SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barış Pınarı Harekatı devam ediyor mu?

Barış Pınarı Harekatı devam ediyor mu?

03 Kasım 2019 Pazar - 21:11




TSK'nın Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna son vermek ve terör örgütü PKK/YPG'yi sınırlarımızdan temizlemek için düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor mu? sorusu gündeme geldi.





TSK'nın Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna son vermek ve terör örgütü PKK/YPG'yi sınırlarımızdan temizlemek için düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor mu? sorusu gündeme geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna son vermek ve terör örgütü PKK/YPG'yi sınırlarımızdan temizlemek için düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı 9 Ekim'de başlamıştı. ABD ile yapılan görüşmeler neticesinde 120 saat süre verilen terör örgütü PKK/YPG çekilirken Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor mu? sorusu gündeme geldi. Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmeler sonucunda terör örgütü PKK/YPG'ye 120 saat içerisinde bölgeden çekilmesi için süre verilmişti. Peki son durum ne? Barış Pınarı harekatı devam ediyor mu? Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı sürecek mi?

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad ilçelerinde teröristlere büyük darbe indirildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn ilçesinin doğu ve güney kırsallarında yuvalanan YPG/PKK'lılara karşı yürütülen operasyonlarla terör örgütü ağır yara aldı.

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Milli Savunma Bakanlığından bir son dakika açıklaması geldi.


Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı kapsamında birliklerimizce keşif-gözetleme ve mayın/EYP temizlik faaliyetlerine devam edilmektedir. Bölgede olması muhtemel koalisyon ülkeleri ve sivil kuruluşlara ait unsurlara ateş açıldığına ilişkin medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap