SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Balık pulu' hastası 15 yaşındaki Kayra, gündüzleri evden çıkamıyor

'Balık pulu' hastası 15 yaşındaki Kayra, gündüzleri evden çıkamıyor

28 Ağustos 2023 Pazartesi - 11:05




İzmir'de yaşayan ve halk arasında 'balık pulu hastalığı' olarak bilinen iktiyozis hastası Kayra'nın (15) cildi, güneşte tahriş olduğu için gündüz sokağa çıkamıyor.





Kentte bir inşaat şirketinde çalışan Adnan Uzman (51) ve ev kadını Süheyla Uzman'ın (46) küçük oğulları Kayra, halk arasında 'balık pulu hastalığı' olarak bilinen iktiyozis ile mücadele ediyor. Cildi sürekli kuruduğu için ömür boyu ilaç ve krem kullanmak zorunda olan Kayra, yaz aylarında ise cildini tahriş eden güneşin yakıcı etkisi nedeniyle gündüz sokağa çıkamıyor. Hastalığın dönem dönem arttığını, dönem dönem azaldığını anlatan Süheyla Uzman, "Oğlum evimize yakın bir okula yazıldı. Her saat başı okula gidip krem sürüyorum. Şort giymiyor, kısa kollu kıyafetleri yeni yeni giymeye başladı. İnsanların bakışlarından çok rahatsız oluyor. Bazen Kayra'nın yanında 'Çocuğun yandı mı?' diye soruyorlar. Kayra ergen oldu ve bu durumlardan çok etkileniyor. Otobüse nadir biniyoruz. Bindiği zaman da kapüşonlu giyiyor" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap