SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakanlıktan 'Can Dündar' ve 'Erdem Gül' açıklaması

Bakanlıktan 'Can Dündar' ve 'Erdem Gül' açıklaması

08 Aralık 2015 Salı - 15:34




Adalet Bakanlığı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tecrit edildiği iddialarını yalanladı.





Adalet Bakanlığı'ndan açıklama... Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında, ceza infaz kurumunda tecrit uygulandığı şeklinde asılsız haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Can Dündar ve Erdem Gül'ün, İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliğinin 26 Kasım 2015 tarihli tevkif kararına istinaden tutuklanarak 26 Kasım 2015 tarihinde Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldukları hatırlatılarak şöyle denildi:

"Tutuklu Can Dündar kuruma yerleştirildiği tarihten bu yana avukatlarıyla 34 kez açık ziyaret şeklinde, Bakanlıkça açık ziyaretine izin verilen milletvekilleriyle 23 kez, ailesiyle 2 kez olmak üzere toplam 59 kez ziyaretçileriyle 36 saat 23 dakika açık görüşme gerçekleştirmiştir. Tutuklu Erdem Gül kuruma yerleştirildiği tarihten bu yana avukatlarıyla 27 kez açık ziyaret şeklinde, Bakanlıkça açık ziyaretine izin verilenler milletvekilleriyle 24 kez, ailesiyle 6 kez kapalı ziyaret olmak üzere toplam 57 kez ziyaretçileriyle 33 saat 23 dakika görüşme gerçekleştirmiştir Yasal mevzuatımızda hükümlü ve tutuklulara yönelik tecrit uygulaması yer almamaktadır. Bugüne kadar hiç bir hükümlü ve tutukluya tecrit uygulaması yapılmadığı gibi adı geçen tutuklulara da tecrit uygulaması yapılması söz konusu değildir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap