SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakanlık açıkladı: Cezaevlerine ziyarette ''HES'' kodu zorunluluğu

Bakanlık açıkladı: Cezaevlerine ziyarette ''HES'' kodu zorunluluğu

04 Eylül 2020 Cuma - 20:37




Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ceza infaz kurumlarına gelen ziyaretçilerden Hayat Eve Sığar (HES) kodu istenecek.





Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre koronavirüsle mücadele kapsamında ceza infaz kurumlarında yeni önlemler alındı.

ZİYARETÇİLERDEN HES KODU İSTENECEK

Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıda salgınla mücadele kapsamında ceza infaz kurumlarında yeni önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda HES kodu uygulamasına geçildiğine dikkat çekildi. Buna göre cezaevlerine gelen ziyaretçilerden HES kodu istenecek. HES bilgileri çerçevesinde risk taşıdığı belirlenen kişiler ceza infaz kurumlarına alınmayacak. HES kodu beyan edemeyen ziyaretçilere ise kurum personeli yardımcı olacak.

Adalet Bakanlığı'nın tutuklu ve hükümlülerin sağlığını korumak için ceza infaz kurumlarında aldığı Kovid-19 tedbirleri de titizlikle uygulanıyor. Bu kapsamda ceza infaz kurumlarının girişleri, ortak alanlar ve personel servis araçları düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Ring araçları içerisinde sosyal mesafe kurallarına uyulmasına özen gösteriliyor. Ayrıca ceza infaz kurumlarına ilk kez alınan tutuklu ve hükümlüler PCR testi yapıldıktan sonra 14 gün izolasyona tabi tutuluyor. Tutuklu ve hükümlüler 14 günlük izolasyon süresinden sonra da testleri negatif çıkarsa koğuşlarına geçebiliyor. Tutuklu ve hükümlülere ihtiyaçları kadar temizlik ve hijyen malzemeleri ile maske ve eldiven ücretsiz veriliyor. Ceza infaz kurumu personeli için de tedbirler titizlikle uygulanıyor. Personel görev sırasında maske takıyor. Ayrıca ceza infaz kurumundaki görevine başlamadan 48 saat önce PCR testine tabi tutuluyor. Sonuçlar negatif çıktıktan sonra ceza infaz kurumundaki görevine başlıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap