SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakanlığa 6 yeni lüks yabancı araç kiralandı!

Bakanlığa 6 yeni lüks yabancı araç kiralandı!

08 Nisan 2024 Pazartesi - 09:16




Bir süre Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u kullanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş için yeni bir makam aracı ile birlikte 5 adet de koruma aracı kiralandı.





Türkiye'de vatandaşlar "keşke yerli otomobil TOGG tüm kamu kurum ve kuruluşlarında makam aracı olsa" derken, bir süre TOGG'un makam aracı olarak kullanıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı lüks otomobil kiralaması tepki çekti.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yabancı menşeli yeni makam aracı 2023 model ve 2900 cc. Koruma olarak da 5 adet 1986 cc yabancı menşeli araç tercih edildi. Ayrıca 17 adet sedan araç da 15 aylığına kiralandı. Araçların kiralandığı şirketin sahibi Mehmet Kaya; 2018 seçimlerinde “Ülkeme hizmet etmek istiyorum” diyerek AKP’den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu.

Araçların kiralanmasına ilişkin sözleşme 29 Mart’ta ve yerel seçimlerden iki gün önce imzalandı. Bakanlık bir makam, 5 koruma aracının yanı sıra 17 adet sedan otodan oluşan 23 aracın 15 aylık kirası olarak 29 milyon 425 bin 607 TL ödedi.

Sözcü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap