SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan'a bayrak protestosu

Bakan'a bayrak protestosu

23 Nisan 2013 Salı - 14:33




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret ettiği sırada, Anıtkabir'i ziyarete gelen bir grup vatandaş Bakan Avcı'ya, 'Ba





Bakan Avcı ile yurdun dört bir yanı olarak nitelendirilen Mersin, Sinop, Iğdır ve Çanakkale'den gelen 66 öğrenci, Arslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıktı. Bakan Avcı'nın Atatürk'ün mozolesine 'T.C. Milli Eğitim Bakanlığı' yazılı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet, Anıtkabir'in merdivenlerinde anı fotoğrafı çektirdikleri sırada ellerinde Türk Bayrağı olmadığını gören ve Anıtkabir'i ziyarete gelen bir grup, 'Bakan bayrak nerede. Bayraksız mı geldin' diye protesto etti. Vatandaşlar, Bakan Avcı'nın Anıtkabir'den ayrılmasının ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk kürt kardeştir, bizi bölen kalleştir', 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde slogan atarak, 10. Yıl Marşı ve İstiklal Marşı'nı söyledi. Bu arada Misakı Milli Kulesi'nde Bakan Avcı, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Başöğretmen Atatürk. Birinci Meclis'in toplanmasının 93. yıl dönümünde, bugünü armağan ettiğiniz çocuklarımıza muasır medeniyetlerdeki akranlarının sahip olduğu imkanların çok daha fazlasını sağlayabilmek konusunda, bizden önce yapılmış olanların üstüne yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Rahat uyu."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap