SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Vedat Bilgin'den tepkilere 'açlık sınırı bilimsel değil' cevabı

Bakan Vedat Bilgin'den tepkilere 'açlık sınırı bilimsel değil' cevabı

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:36




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı yönündeki tepkilere "Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil." cevabını verdi.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün iktidara yakında 24 TV’de katıldığı canlı yayında yeni asgari ücretin açlık sınırı olan 6 bin 319 TL’nin altına kaldığı yönündeki eleştirilere garip bir cevap verdi.

Asgari ücret geçtiğimiz hafta net 5 bin 500 lira olarak Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yeni asgari ücretin açlık sınırı altından kaldığı yönündeki tepkilere Bakan Bilgin ‘6 bin TL açlık sınırı bilimsel değil’ şeklinde cevap verdi.

Bakan Vedat Bilgin, “Açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor. Sendikalar kendince çalışma yapıyor. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Türkiye’deki açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasındadır. Türkiye 5 bin 500 lira asgari ücreti tayin ederken birçok sendikanın yaptığı toplu sözleşmenin üzerinde bir asgari ücret belirlemiştir.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap