SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Varank'tan 'enflasyon' açıklaması: 'Elimizden geleni yapacağız'

Bakan Varank'tan 'enflasyon' açıklaması: 'Elimizden geleni yapacağız'

03 Mayıs 2022 Salı - 11:27




Sanayi Bakanı Mustafa Varank, enflasyona yönelik açıklamalarda bulundu. Varank, 'sıkıntısı olan vatandaşların sıkıntılarını gidermek için elimizden geleni yapacağız' dedi.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Varank, "Sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz' dedi. 

'SIKINTILARIN ÇOĞU YURTDIŞINDAKİ GELİŞMELERDEN KAYNAKLI'

Varank, “Sosyal devlet anlayışını bu ülkeye kazandırmış bir iktidar olarak tabi ki sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sıkıntısını gidermek için elimizden gelen ne varsa bunu yapmak için gayret gösteriyoruz. Bunu lafla değil icraatla yapıyoruz. Özellikle enflasyondaki sıkıntıların farkındayız. Şunu da bilmeyiz bu sıkıntıların büyük bir çoğunluğu yurtdışındaki gelişmelerden kaynaklı. Geçen yıl 55 milyar dolar enerji faturası ödedik. Doğalgaza, petrole para ödedik neden? Burada vatandaşlarımız onları kullanabilsin diye. Bu sene enerji faturamız 85 milyar dolara çıkacak.

'EN BÜYÜK EKONOMİNDEN BİRİ OLACAĞIZ'

"Bize güvenmeye devam edin. Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenmeye devam edin" diyen Varank, "Katma değerli üretimle ülkemizi en büyük 10 ekonomiden bir tanesi yapacağız” ifadelerine yer verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap