SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Varank'tan çevirmeni "küçümseyen" Kılıçdaroğlu'na: Rezilsin

Bakan Varank'tan çevirmeni "küçümseyen" Kılıçdaroğlu'na: Rezilsin

16 Temmuz 2022 Cumartesi - 12:14




Bakan Mustafa Varank, Erdoğan ile Biden arasında çevirmenlik yapan Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab için “hanım kızımız” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde çevirmen olarak yer alan Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab için “hanım kızımız” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “Rezilsin” ifadesiyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Malezya Büyükelçisi'yken geçen ay merkeze çekilen Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abushanab için dün sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak yanına o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar. Çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz.” dedi.

Bakan Mustafa Varank ise CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterek, “hanım kızımız” ifadesiyle Fatma Abushanab'ı “küçümsediğini” söyledi.




Mustafa Varank’ın paylaşımı şöyle:

“Türkçe ve İngilizce'yi ana dili gibi konuşan, profesyonel tercüme yapan bir kadına hanım kız diyerek küçümseyen Kılıçdaroğlu, REZİLSİN! Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun?




Aynı zamanda, yalancı ve cahilsin de... Daha önce İngiliz bakanın Türkiye'de kamplar kuracağız dediğini iddia ettin. O bakan bunu bizzat yalanladı. Ne özür diledin, ne yalanını düzelttin. Yüzün zaten hiç bir yalanda kızarmıyor...

Ne devlet adamlığı ne uluslararası ilişkiler biliyorsun! Liderlerin tete-a-tete yani baş başa görüşmeleri olur. Her ülke için geçerlidir. Tercümanlar çeviri ile ilgili üçüncü kişiye bilgi veremez. Bu casusluk olur ve suçtur! Sonuç: Kemal Kılıçdaroğlu'dan asla devlet adamı olmaz!”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap