SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Varank: Türkiye’nin en entegre tesisini kazandırıyoruz

Bakan Varank: Türkiye’nin en entegre tesisini kazandırıyoruz

19 Nisan 2023 Çarşamba - 12:17




TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesindeki aşı ve ilaç alanında çalışacak iki merkez bugün hizmete alındı.





Alanında kritik iki altyapı TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde hayata geçti. TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesindeki aşı ve ilaç alanında çalışacak iki merkez bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıldı 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tesislerin açılışı öncesinde önemli bilgileri CNN Türk'te anlattı. Bakan Varank şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin en gelişmiş, en modern, en entegre kampüslerini Türkiye’ye kazandırmış olacağız. Burada farklı başlıklarda Türkiye’nin ihtiyacı olan önemli altyapıları biz Gebze’de kurmuş olduk. 

Bunlardan birincisi medikal biyoteknoloji araştırma faaliyetleri, aşıların, ilaçların geliştirilmesi, pilot ölçekte üretilmesi, testlerin yapılabilmesi, çalışmaların yapılabilmesini sağlayacak Türkiye’nin en entegre tesislerinin açılışlarını gerçekleştireceğiz. 

İlaçlar pandemi ile dünyanın gündemine geldi. Araştırmacılarımıza önemli bir altyapıyı sağlamış oluyoruz. Kanser çalışmaları yapılabilecek, deney hayvanları merkezi ile bunların testleri gerçekleştirilebilecek. Laboratuvarlarda test gerçekleştirilebilecek. Aşılar anlamında Türkiye’nin en entegre tesislerinden bir tanesini ülkemize kazandırıyoruz. 


'ÖNEMLİ BİR ALTYAPIYI ÜLKEMİZE KAZANDIRMIŞ OLDUK'

Dünyada tehditler giderek artmakta, KBRN dediğimiz kimyasal, biyolojik, nükleer tehditler dünyanın gündemine her geçen gün gelmeye devam ediyor. Bunlara yönelik Ar-Ge faaliyetlerinin yapılacağı, yeni ürünlerin hem geliştirileceği hem de bu cihazların ürünlerinin test edileceği bunlarla ilgili sertifikasyon faaliyetlerinin yapılacağı önemli bir altyapıyı ülkemize kazandırmış olduk. 

Biz burada hem Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na hizmet vereceğiz, onların ihtiyaçlarını geliştireceğiz, test faaliyetlerini gerçekleştirmiş olacağız. 

Türkiye Ar-Ge ve inovasyon anlamında büyük bir ivme yakaladı. Katma değerli kalkınmanın Ar-Ge ve inovasyondan geldiğinin farkındayız. Gerekli yatırımı yapabilmek için önemli altyapılara sahip olmanız lazım. Türkiye’nin en entegre tesisini biz kazandırmış olduk.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap