SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Varank: Katma değerli üretimde büyük ivme yakaladık

Bakan Varank: Katma değerli üretimde büyük ivme yakaladık

05 Mayıs 2022 Perşembe - 13:19




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'yi katma değerli üretimle büyütmek isteyen bir iktidar olduklarını belirterek, özellikle Ar-Ge merkezleri ve teknoparkların gelişmesiyle mühendislerin, teknik personelin çok daha katma değerli ürünleri geliştirip üretmekte büyük bir ivme yakaladığını söyledi.





Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Varank, İstanbul'da eğlence sektörüne yönelik yüksek teknolojili sanal ve artırılmış gerçeklik programları ile mekanik hareket simülatörleri üreten DOF Robotics'i ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan'dan şirketin faaliyetleri hakkında bilgi alan Varank, sanal gerçeklik gözlüğü takarak DOF Robotics'in geliştirdiği platformu test etti. Bakan Varank, şirketin eğlence sektöründe mekaniği ve sanal gerçekliği birleştirerek yüksek teknolojili üretim yapıp, bunları ihraç ettiğini söyledi. DOF Robotics'in geliştirdiği ürünlerin tüm dünyada eğlence sektöründe, tematik parklarda kullanılan bir teknoloji olduğuna işaret eden Varank, "Burada firmamız kendi geliştirdiği, tasarladığı, bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve daha sonra dünyanın her tarafına ihraç ediyor" diye konuştu.

'İLGİNÇ BİR DENEYİM YAŞADIK'

Bakan Varank, özellikle animasyonun yaygınlaşmasıyla tüm dünyada eğlence sektörünün farklı bir boyuta taşınmaya başladığına dikkat çekerek, "Artık gerçek hız treni diyebileceğimiz lunaparktaki eğlence aletlerinin sanalla birleştirilmiş, mekanik ama yüksek teknolojili ve güvenlik standartları yüksek versiyonlarına insanlar çok daha kolay erişip, deneyimleme imkanına sahip olabiliyorlar. Buradaki hız trenine Mustafa bey ile birlikte bindik. Sanal gerçeklik gözlüklerimizi taktık, ilginç bir deneyim yaşadık. Giderken Uzak Doğu'yu andıran özellikle çocukları ve gençleri daha çok heyecanlandıracak birtakım mücadeleleri de yapabileceğiniz bir versiyonu beraber denedik. Gökyüzünde uçarken etrafınızda döndüğünüzü, takla attığınızı hissediyorsunuz. Tabii bunu sadece gözlük vasıtasıyla, mekanik sistemlerin desteğiyle denemiş oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK BİR İVME YAKALADIK'

Türkiye'yi katma değerli üretimle büyütmek isteyen bir iktidar olduklarını söyleyen Varank, özellikle Ar-Ge merkezleri ve teknoparkların gelişmesiyle mühendislerin, teknik personelin çok daha katma değerli ürünleri geliştirip, üretmekte büyük bir ivme yakalamaya başladığını söyledi. Yakın zamanda ziyaret ettikleri bir animasyon stüdyosunun da dünyanın her tarafına animasyonlar sattığını anımsatan Varank, "Bugün eğlence sektöründe DOF Robotics firmasının geliştirdiği kreatif ürünleri gördük. Dünyada eğlence, animasyon sektöründe lisans haklarına sahip büyük firmalar bu lisanslarını böyle bir şirkete kullandırıp, dünyanın her tarafına eğlence aletlerinin satılmasına imkan veriyorlar. Dolayısıyla bir noktaya gelmişiz diyebiliyoruz. Bu alanda Türkiye'de üretim yapan farklı firmalarımız da var. Eğlence sektöründe, su dünyasında ya da tematik parklar dediğimiz hız treni dünyasında ciddi üretim yapan firmalarımız var. DOF Robotics'in böyle bir kabiliyeti kendi kendine geliştirmiş, dünyadaki pazardan pay alıyor olması her zaman dile getirdiğimiz katma değerli üretimin en güzel örneklerinden biri" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap