SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Varank: Gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz

Bakan Varank: Gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz

03 Mart 2022 Perşembe - 15:42




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aluexpo Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu'nun açılış töreninde açıklamalarda bulundu.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aluexpo Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu'nun açılış töreninde, "Dünya ekonomisi sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya. 2008 küresel ekonomik krizi, ABD ile Çin arasında başlayıp dünyaya yayılan ticaret savaşları, Covid-19 pandemisi derken şimdi de gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz. İşte bu konjonktürden Türkiye olarak maalesef biz de etkileniyoruz. Ekonomimiz etkileniyor, sanayicimiz etkileniyor, vatandaşımız etkileniyor. Ancak biz bütün bu yaşananlara rağmen, krizlerden en az etkilenmek hatta oluşabilecek potansiyeli değerlendirebilmek için proaktif adımlar atmaya özen gösteriyoruz" dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ve 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyomu açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Sempozyumda Bakan Varank konuşma yaptı. Konuşmanın ardından fuar alanındaki stantları gezdi.

"GERÇEK BİR SAVAŞLA YÜZ YÜZEYİZ, TÜRKİYE 'DE BUNDAN ETKİLENİYOR"

Teknololoji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank "Dünya ekonomisi sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya.2008 küresel ekonomik krizi, ABD ile Çin arasında başlayıp dünyaya yayılan ticaret savaşları, Covid-19 pandemisi derken şimdi de gerçek bir savaşla yüz yüzeyiz. İşte bu konjonktürden Türkiye olarak maalesef biz de etkileniyoruz. Ekonomimiz etkileniyor, sanayicimiz etkileniyor, vatandaşımız etkileniyor. Ancak biz bütün bu yaşananlara rağmen, krizlerden en az etkilenmek hatta oluşabilecek potansiyeli değerlendirebilmek için proaktif adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Özellikle üreticilerimizin yaşanan süreçlerden en az hasarla çıkmasına katkı sağlayacak politikalar uyguluyoruz. Bölgemizde yaşanan tüm zorluklara rağmen Türkiye yoluna kararlılıkla devam ediyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap