SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Varank: 3 milyar lira destek verdik

Bakan Varank: 3 milyar lira destek verdik

13 Aralık 2021 Pazartesi - 13:48




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Son 5 yılda üniversitelerde 10 binin üzerinde projeye 3 milyar lira destek verdik" dedi.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Son 5 yılda üniversitelerde yürütülen 10 binin üzerinde projeye yaklaşık 3 milyar lira Destek verdik. Bu desteklerin yüzde 47’si araştırma ve aday araştırma üniversitelerine sağlandı" dedi.

Ankara’da ’Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’na Bakan Varank’ın yanında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri, araştırma üniversitelerinin rektörleri ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bu yıl ’araştırma odaklı misyon farklılaşması’ programımızda bazı yenilikler yapılmıştır. Bundan sonra araştırma odaklı misyon farklılaşması programımızda 20 devlet üniversitesi ile 3 vakıf üniversitesi yer alacak. Daha önce araştırma üniversiteleri kategorisinde değerlendirilmeyen vakıf üniversiteleri bu yeni dönemde gösterdikleri performanslar ile aynı devlet üniversiteleri gibi yakından takip edilecek. Başvuruda bulunan ve yapılan değerlendirmeye göre 3 vakıf üniversitemiz araştırma üniversitesi etiketi almaya hak kazanmıştır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap