SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Soylu'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Bu ne yaman çelişki

Bakan Soylu'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Bu ne yaman çelişki

17 Mayıs 2022 Salı - 14:00




Atatürk Havalimanı'na Millet Bahçesi yapılmasıyla ilgili süren tartışmalar hakkında konuşan Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyanın en güzel millet bahçelerinden biri olmasına itiraz ederseniz buna şöyle söylerler, bu ne yaman çelişki..." ifadelerini kullandı





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Etrafımızdaki coğrafyanın en güzel millet bahçelerinden biri olmasına itiraz ederseniz buna şöyle söylerler, en hafif demiyle. bu ne yaman çelişki...

Siyaset alanına terörizmi anarşi çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bir Terörist cenazesine bir vekil katılıyor polise taş atılıyor ve bu meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Ben de il başkanlığı yaptım. 23 yıl evvel. Biz de bu tip iktidara karşı muhalefette olduğumuz dönemler bir takım eylemler ortaya koyduk. Bir takım pahalılıklara bunu eleştirdiğimizi ortaya koyduk ama yakıp yıkmadık yani.

KATİL DEVLET DEMEDİK


Burada il başkanlığı yaparken de o dönemlerde devlete katil devlet demedik. Bir taraftan 6'lı masaya oturacaksınız, diğer taraftan bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz. Bir taraftan etik yasası isteyeceksiniz, bir taraftan hakaret edeceksiniz.

Bütün bunlarla ilgili hukuk bir karar verecek. Acaba buradan bir istismar oluşturabilir miyim diye bir takım manipülasyonlara girmeye çalışacaksınız. Maalesef siyasetimize, terörizmin, meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor, kamu düzeni bozularak ortaya çıkabilecek bir ortamın meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor.

İSTANBUL'UN NEFES ALABİLECEĞİ BİR YER

Atatürk Havalimanı'nın olacağı millet bahçesi ile ilgili, belki bir takım uçuşlar da olabilme imkanına sahip olabilecek. İstanbul'un nefes alabileceği bir yerin itirazını geçmiş yaptıklarınızla kıyasladığınızda nasıl ortaya koyarsınız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap