SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Soylu açıkladı: Karkamış'a 10 roket saldırısı yapıldı

Bakan Soylu açıkladı: Karkamış'a 10 roket saldırısı yapıldı

21 Kasım 2022 Pazartesi - 17:01




Gaziantep'in Karkamış ilçesine 10 kez roketli saldırı düzenlendi, biri çocuk 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanı Özer, ilçede tüm okulların bir hafta süreyle tatil edildiğini açıkladı.





Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 4 roket atıldı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.15'ten beri bölgeye 10 adet saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

OKULLAR BİR HAFTA TATİL İLAN EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Özer, bu hafta boyunca Karkamış'ta tüm okulların tatil edildiğini duyurdu.

Kilis'e de roketli saldırı düzenlendi. Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce atılan 3 roket düştü.


VEFAT EDENLERDEN BİRİ ÇOCUK, DİĞERİ ÖĞRETMEN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesine sınır ötesinden ilk tespitlere göre 3 havan atışı gerçekleştiğini, yerleşim yerlerinin isabet aldığını belirterek, "6 yaralımız vardı onlar hastaneye intikal etti. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni"nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu dün Kilis'te sınır bölgesine yönelik saldırının Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile yapıldığını, 8 güvenlik mensubunun yaralandığını hatırlatarak, "Tedavilerine devam ediyorlar. Gece de Gaziantep'e atıldı. Ancak herhangi bir isabet almamıştı." diye konuştu.

ABD'DEN SALDIRIYA KINAMA


ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn el-Arab bölgesindeki PKK/YPGli teröristlerce düzenlenen saldırıyı kınadı. Büyükelçiliğin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilciliği olarak, bugün Karkamış'ta 3 masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap