SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Nebati'ye tepki: Maliye Bakanı mı stand-upçı mı, belli değil

Bakan Nebati'ye tepki: Maliye Bakanı mı stand-upçı mı, belli değil

20 Mayıs 2022 Cuma - 17:09




CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığına yakışmadığına belirterek "Maliye Bakanı mı stand-upçı mı, belli değil." diye konuştu.





Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, düzenlediği basın toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bulunduğu konuma yakışmadığını kaydetti.

AK Parti'yi "Satıcıların hükümeti satıcıların partisi" olarak tanımlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye maalesef, büyük sıkıntılar yaşıyor; büyük krizler yaşıyor. Ekonomik kriz artık iliklerimize kadar hissedilir hale geldi. Her gün zam. Her şeye zam. Zam, zam, zam. Başka hiçbir şey yok. Akaryakıta zam, doğal gaza zam, elektriğe zam, çaya zam, una zam, şekere zam. Her şeye zam geliyor. İnsanlar artık bu zam furyası altında eziliyorlar, perişan oluyorlar. Gün geçmiyor ki zam gelmesin.

BİRİLERİNİN KEYFİ YERİNDE

Birilerinin keyfi yerinde. Onlara göre hava hoş. Onlar bir eli yağda bir eli balda, sarayda yaşıyorlar. Devletin imkanlarıyla yaşıyorlar. Hiçbir şeye para vermiyorlar. Elektriğe para vermez Tayyip Erdoğan, sarayda. Doğal gaza vermez, akaryakıta vermez. Una vermez, şekere vermez, zeytinyağına, ayçiçek yağına hiçbir şeye para vermez Tayyip Erdoğan ve çevresindekiler. O yüzden de milletin ne ıstıraplar çektiğinin farkında değiller.

UCUZ OLDUĞU İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Bir başka gerçek. Bir leva (Bulgaristan levası) kaç TL arkadaşlar? 1 leva kaç lira? 8,5 lira değil mi şu anda. Neredeyse 9 lira olacak. Değerli arkadaşlar ben 5 ya da 6 yıl önce Edirne'ye geldiğimde gördüğüm tablo şuydu. İnsanlar, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları Bulgaristan'a gidiyorlardı. Paramız değerliydi, alışveriş yapıyorlardı, yemeklerini yiyorlardı, aileleriyle geziyorlardı, Türkiye'ye dönüyorlardı. Şimdi Bulgaristan'dan geliyorlar, alışveriş yapıyorlar, yemek yiyorlar, otelde kalıyorlar; bir gün iki gün sonra tekrar Bulgaristan'a dönüyorlar. Çünkü onların parası değerlendi, bizim paramızın değeri düştü.

"MALİYE BAKANI MI, STAND-UPÇI MI BELLİ DEĞİL"

Kim bunun sorumlusu? Tayyip Erdoğan bunun sorumlusu. AK Parti bunun sorumlusu. Türkiye'yi bu hale onlar getirdiler. Artvin'e gidin, Gürcistan'da mesela orada da aynı. Edirne'ye gelin mesela aynı. Sorarsan her şey çok güzel. Sorduğun zaman Nebati, ‘gözlerim ışıldıyor’ diyor. Skeçlere konu oluyor beyefendi. Maliye Bakanı mı stand-upçı mı, belli değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin Maliye Bakanlığı koltuğunda böyle birinin oturması doğru mu, yakışıyor mu? Komedi. Tuhaf tuhaf hareketler. ‘Gözlerim ışıldıyor’ diyor. Kafasını eğiyor, ‘bir uyuyun 6 ay sonra gözünüzü açın her şey güzel’ dedi. 5 ay geçti. 1 ay kaldı. Hala Nebati uyuyor, uyanamadı Nebati hala. Yazık, ağlanacak halimize gülüyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap