SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Nebati'ye tarihi çağrı: ''Ana caddede birlikte yürüyelim!''

Bakan Nebati'ye tarihi çağrı: ''Ana caddede birlikte yürüyelim!''

05 Ağustos 2022 Cuma - 08:00




Gazeteci Uğur Dündar, bugüne kadarki enflasyon tahminleri boşa çıkan ve yaptığı açıklamalarla tepki çeken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye "Ana caddede beraber yürüyelim" çağrısında bulundu.





Sözcü Gazetesi yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar, Halk TV’de Ayşenur Aslan’ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uğur Dündar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yabancı bir ülkenin bakanıyla arasında geçen enflasyonla ilgili anısını anlatırken, "Ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10 enflasyonla çıkamıyorsunuz" sözlerini değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katıldığı bir TV programında, “Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz. ‘Sizin ülkede enflasyon çok yüksek’ dedi, ben de doğru dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, biz bunu çözeceğiz, kararlıyız. Ama bakın dedim ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10 enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz.” sözlerini değerlendiren Uğur Dündar, bakana çağrıda bulundu.

Dündar, “Mesela Kocamustafapaşa, Samatya gibi şöyle bir ana caddede beraber yürüyelim. Eğer gerçekten onun söylediği gibi tepkiler alırsak ben kendisini alkışlayacağım. Eleştirilerim nedeniyle de özür dileyeceğim. Sonra da sürekli onun politikalarını destekleyeceğim” ifadelerini kullandı.

“YOL ARKADAŞLARI KARŞISINA GEÇTİ”


Erdoğan’ın gerçekleri göremediğini ve çevresinin gerçeklerden soyutladığını düşündüğünü söyleyen Dündar, “Çünkü gerçeği söylediklerinde nasıl bir tepkiyle karşılaşacaklarını bilmiyorlar. 2002’den bu yana Erdoğan’ın yanına olan arkadaşlarından kim kaldı? Hatta yakın yol arkadaşları karşısına geçti. Liderler asla düşman yaratmak istemezler. Gerçekler, Erdoğan’ı yalnızlığa sürükledi. Oğlu Bilal Erdoğan’ı seyahatlere götürmesini de ben buna bağlıyorum. En güvendiği kişi olarak… Ama bu da devletin işleyişiyle taban tabana zıt bir durum.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK BAKANI NEREDE?”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, muayenehanesinin önüne Mustafa Y. tarafından dana dili bırakılarak tehdit edilmesi ve zanlının serbest bırakılmasına tepki gösteren Dündar, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nerede? Neden göremiyoruz? Bu ülkenin yetiştirdiği çok değerli insanlara bir adamsı hakaretler edip, kapısına dil götürüyor. Bu ne demek? ‘Bu dilini keserler’ demek. Doğrudan tehdittir. Suçları ne peki? Toplumu pandemiye karşı bilgilendirmek ve alması gereken önlemleri bilimsel veriler doğrultusunda toplumla paylaşmak. Bunları yapmasalar eleştirmemiz gerekirken yaptıkları için eleştiriyorlar. Ve Sağlık Bakanı ağzını açıp tek kelime etmiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

“YARGI BAĞIMSIZ HALE GETİRİLMELİ”

“Türkiye’nin bir arınma sürecinden geçmeden tüm kurumlarıyla ilerlemesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. En başta yargının.” diyen Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: Seçimden sonra ilk ve en büyük operasyon yargıya yapılıp yargı bağımsız hale getirilmeli. Ancak ondan sonra diğer kurumlarda operasyon gerçekleşebilir. İktidar üyelerinin ağzına bakan yargı üyeleri varken Türkiye ilerleyemez. Devlette gelenek bırakmadılar. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine dört elle sarılacağız. İnsanlar, umutlarını yitirmiş durumda. Çok hazin.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap