SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Nebati açıkladı: Göstergeler iyi

Bakan Nebati açıkladı: Göstergeler iyi

19 Mart 2022 Cumartesi - 14:07




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor." dedi.





Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi'nde konuşuyor. Bakan Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ayağımızın tozuyla Londra’dan geldik. Önce Fransa’da İklim ve Şehircilik Bakanı’mız Murat Kurum Bey ile istişareler gerçekleştirerek fon yatırımcılarıyla bir araya geldik. Türkiye tam bir ilgi alanıdır.

Tüm merceklerin altına alındığı ülke Türkiye’dir. Adeta fuarın gözde ülkelerinden birisiydi. Oradaki arkadaşlarımız da iyi bir hazırlık yapmıştı. Türkiye gene öncü bir ülke konumunda hareket ederek önemli bir paydaş olmuştu. Sonra Londra’ya yeşil yatırımlar, yeşil dünya ile ilgili bir toplantıya gittik. Londra’da bu toplantıyı Birleşik Krallık ile beraber ilgili bakanlarla birlikte gerçekleştirdik ve toplantı oldukça verimli geçti. Yatırımcılar ve fon yöneticileriyle iki ay önce görüştüğüm kişilerle tekrar, görüşemediğimiz kişilerle ilk defa olmak üzere görüşmelerde bulunduk. Çok çok iyiydi.

Türkiye’nin gücü, bayrağımızın gücüyle dik bir şekilde, alnımız açık bir şekilde ve duruşumuzla gidiyoruz. Ulusal çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa, doğrultusunda mesajlar veriyor ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek her türlü yatırım için başta bürokratik engeller olmak üzere her türlü engellerin kaldırılmasında ön ayak oluyoruz. Yurt dışına ülkemizi şikayet etmek için değil, bu ülkeye yatırım yapmayın demek için değil, bu ülkeye yatırım yapmaya gelin, bu ülkede can, mal güvenliği sağlandığı için gelin, bu ülkeye temel insan haklarına öncelik veren adalete vurgu yapan özgürlüklerden asla taviz vermeyen bir ülke olarak gelin diyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap