SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kurum'dan Mansur Yavaş'a: Ankapark'ı açın, bunlar bir değerdir

Bakan Kurum'dan Mansur Yavaş'a: Ankapark'ı açın, bunlar bir değerdir

01 Haziran 2022 Çarşamba - 09:39




Bakan Kurum, Mansur Yavaş'a “Ankapark’ı kullanıma açma” çağrısı yaptı. Kurum, "Bunlar bir değerdir. Orada bir proje yapılmış. Böyle atıl bırakarak ne olacak?" dedi.





Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a “ Ankapark’ı kullanıma açma” çağrısı yaptı.

Yeni Şafak gazetesinden Mehmet Acet, bugünkü köşe yazısında Murat Kurum’un Yavaş’a yaptığı çağrıyı kaleme aldı.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediyesinin üst geçitlere Ankapark’la ilgili astığı pankartlar Ankaralıların dikkatini çekiyor olmalı. “Ankapark, belediyeye verilmiyor, çürümeye terkediliyor” şeklinde, “Belediye aslında burayı açık tutmak istiyor da başka birileri bunu engelliyor” demeye getiren pankartlar bunlar. Öğrendik ki konu mahkemedeymiş ve belediye ile daha önceki işletmeci firma arasında bir ihtilaf olduğu için açılamıyormuş. Tabi, asıl niyet nedir, belediye açmak istese bir yolunu bulup açamaz mı o ayrı bir tartışma konusu olabilir. Ama Ankapark bu haliyle gerçekten çürümeye terk edilmiş gibi duruyor ve belediye tarafından sırf siyasi intikam niyetiyle işletmeye açılmıyorsa, gerçekten yazık olacak.

Konuyla daha önce de ilgilendiğini bildiğim için Bakan Kurum’a sözünü ettiğim pankartları hatırlatıp Ankarapark meselesini sordum. Sorunca anlaşıldı ki, Bakan Kurum bu konuda da çok dertli. Söylediklerini ve ABB Başkanı Yavaş’a yaptığı çağrıları aktararak yazıyı tamamlayayım:

“Burayı niye atıl halde bırakıyorsunuz. Açın vatandaşa, doğru, yanlış beklemenin kime ne faydası var. Algı üzerinden siyaset yaparak bir yere kadar gidebilirsiniz. Yanlışsa gidip yıkacaksın, doğruysa sahip çıkacaksın, kullanılır hale getireceksin. Bunlar bir değerdir. Orada bir proje yapılmış. Tut bir tarafından, yanlış doğru, büyük küçük. Böyle atıl bırakarak ne olacak? Asıl kamu malına zarar vermek, böyle beklemektir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap