SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kurum'dan 'Fikirtepe' açıklaması!

Bakan Kurum'dan 'Fikirtepe' açıklaması!

06 Ocak 2022 Perşembe - 15:54




Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bakan Kurum, "Fikirtepe’de vatandaşlar mağdurdu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla harekete geçtik. Şubat ayı itibarıyla 15 bin konutun ihalesini gerçekleştiriyoruz.” dedi.





Ataşehir’de geçtiğimiz yıl kentsel dönüşüm kapsamında ihalesi yapılan ve yıkım işlemleri sonrası hafriyat alımları başlanan Şerifali İmar İskan Blokları 1. etabın temel atma töreni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. 1. etaptaki çalışmalar sonrası 513 konut, 28 dükkan ve sosyal donatı alanlarının bulunacağı projenin temel atma törenine Bakan Kurum’un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur katılım sağladı. Gerçekleştirilen kürsü konuşmaları sonrası açılış gong töreniyle gerçekleştirildi.

“İstanbul’a 27 yılda içinde 3,5 trilyon dolarlık yatırım yapıldı

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Bakan Murat Kurum, “Bugün Ataşehir için çok kıymetli bir gün. Biliyoruz ki burada yaşayan vatandaşlarımız çok sıkıntılar çekti. Hamdolsun bugün önemli bir temeli bugün Ataşehir’de atıyoruz. Şimdiden siz değerli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul için bir kez daha önemli bir şehircilik adımını atacağız. İlk etabının 513 konut ve 28 dükkandan oluşturduğumuz projeyi heyecanla başlatıyoruz. 2022 yılında Bakanlığımız bünyesindeki ilk temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.

Bizim bu projelerimiz Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı dönüşüm hareketinin sonucudur. Bu sebepler Cumhurbaşkanımıza saygı ve hürmetlerimizi iletiyoruz. Biz davamıza dair ne biliyorsak aziz İstanbul’a borçluyuz. İstanbul her zaman proje ister. Her şeyden önce eser vizyonu ister. Aldığımız her görevde bu zihniyetle çalıştık. Yapılan dedikodular, polemiklere bakmadan eser ortaya çıkardık. İstanbul’a son 27 yılda içinde 3,5 trilyon dolarlık yatırım yapıldı. 39 ilçemizin tamamında kentsel dönüşümden birçok alana ayrım yapmadan beraber olmak suretiyle canla başla çalıştık. Bu aziz şehirde çöküntü, gecekondu ve yıkık alanları bu dönüşüm devrimiyle inşalarını gerçekleştiriyoruz. 22 bin sosyal konutumuz yükselirken diğer yandan da vatandaşlarımızın imar problemlerini çözüyoruz. Bir yandan da Atatürk Kültür Merkezi ve Finans Merkezi gibi önemli yapıları kazandırıyoruz. Finans Merkezinde 50 bin kişi istihdam yapılacak. Ümraniye’deki Millet Bahçesinden Başakşehir’deki Millet Bahçesine İstanbul’da tam 43 millet bahçesi kazandırıyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap