SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Koca'dan sokağa çıkma yasağı sorusuna bu yanıt yok!

Bakan Koca'dan sokağa çıkma yasağı sorusuna bu yanıt yok!

16 Ekim 2020 Cuma - 14:32




Bilim Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının, ‘Sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ S sorusunu cevaplayan Bakan Koca'ya sokağa çıkma yasağı olacak mı diye soruldu.





Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın arksından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hemen hemen 10 aydır tüm dünyada ana gündeminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğuna ve salgın ile ilgili artık çok fazla bilgiye sahip olunduğuna dikkati çekerek, genel olarak yaşantının da dünya ölçeğinde etkili bu salgından giderek daha az zarar gördüğünü öne sürdü.

 ‘İstanbul sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ sorusunu da yanıtlayan Bakan Koca, genel olarak vakalarda bir artış beklentisi içinde olduklarını anımsatarak, hava değişimiyle beraber kapalı ortamlara geçişin de aile içi bulaş dâhil olmak üzere vakaları artırdığına dikkati çekti.

İSTANBUL’DA FİLYASYON ZAMANI 7-7,5 SAATE DÜŞTÜ

Özellikli olarak şu an kısıtlama anlamında herhangi bir tedbiri düşünmediklerini, fakat bu zamanlarda özellikle sahada yaygın bir biçimde filyasyon ekiplerinin daha da artırdıklarını kaydeden Bakan Koca, geçen hafta İstanbul'da Koordinasyon Toplantısı yapılmasının ardından da bu sayının artırıldığını hatırlatarak, sahadaki filyasyon ekipleriyle beraber temaslarını özellikle tespit edip erken zaman içerisinde izole etmeyi ve filyasyon zamanıyla temasları tespit etme zamanının da İstanbul'da 7-7,5 saatlere düştüğünü vurguladı.

 Şu an hastane yatışlarında ciddi bir artışın, vaka sayısının artışıyla beraber olmadığını ifade eden Bakan Koca, bu anlamda yatışlarda doluluk oranlarında bir problem olmadığını söyleyerek, bundan dolayı bu zamanlarda bulaşmayı önlemek adına maske kullanımını ve mesafenin son derece önemli olduğunu, kalabalık ortamlara da mümkün olduğunca girilmemesi gerektiğini ve o kalabalık ortamları da yaratmamak anlamında önemli olduğunu aktardı.


MASKE YÜZDE 90 KORUYOR

Toplumun bundan sonra vakalardaki yükselişin nasıl düşürülebileceğini bildiğini öne süren Koca, vatandaşlarla beraber tedbirlere özellikle hassasiyetle uyulması gerektiğini belirterek, ‘Maskenin özellikle altını çiziyorum.’ dedi.

Çünkü önümüzdeki dönemin viral enfeksiyonların yoğun olacağı bir dönem olduğunu ve bunun da başladığına işaret eden Bakan Koca, üst solunum yolu enfeksiyonu yani damlacık enfeksiyonuna bulaşan bütün enfeksiyonlara yönelik maske ve mesafenin son derece önemli olduğunu, yüzde 90’ın üzerinde bunlardan koruduğunu bildiklerini anlatarak, bu anlamda önümüzdeki dönemde bu üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha da azalabileceğini tedbirlere ve maske kuralına uyulması durumunda bunun net bir şekilde görülebileceğini iddia etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap