SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Koca: Vaka sayısı ülke genelinde artışa geçti

Bakan Koca: Vaka sayısı ülke genelinde artışa geçti

18 Eylül 2020 Cuma - 12:11




Sağlık Bakanı Bakan Fahrettin Koca, İzmir'de açıklamalarda bulundu. "Koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz." diyen Bakan Koca,"İzmir'de 1 ay öncesine göre %42 oranında vaka artışına şahit olduk. Son 1 haftada vaka artışı %10'lara geriledi." diye konuştu. Koca, "Salgında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valiliği ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Koca ziyaretlerinin ardından İzmir'de il değerlendirme toplantısına katılımının ardından basın toplantısında konuştu. "Koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz." diyen Bakan Koca,"İzmir'de 1 ay öncesine göre %42 oranında vaka artışına şahit olduk. Son 1 haftada vaka artışı %10'lara geriledi." diye konuştu. Öte yandan Bakan Koca Twitter'dan da "İçimizdeki en babayiğit kişi için: Testi pozitif çıkarsa, içimizdeki en babayiğit kişiye bile çok şey olur. Hiçbir şey olmazsa, en az 1 hafta hayattan izole olur. Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün. Tedbirin, 83 Milyona, 1 milyon yüz bin sağlık çalışanına yararı" mesajını paylaştı.

BAKAN KOCA İZMİR'DE KONUŞUYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valiliği'nde açıklamalarda bulunuyor. 

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Gün içinde incelemelerimizi tamamladıktan sonra akşam genel bir değerlendirme yapacağım.


Koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz.

Artış ülkenin her tarafında aynı değil.

İzmir'de 1 ay öncesine göre %42 oranında vaka artışına şahit olduk. Son 1 haftada vaka artışı %10'lara geriledi.

Bizleri sevindiren diğer gelişme son dönemde İzmir'de zatüre oranı %8.2'den %4'e düştü.

Türkiye filyasyonu en iyi yapan tek ülke.


"İÇİMİZDEKİ EN BABAYİĞİT KİŞİ İÇİN"

Bakan Koca'nın Twitter'dan paylaştığı mesaj şöyle:

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüsle ilgili uyarıda bulundu.

"Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün" diyen Bakan Koca, "İçimizdeki en babayiğit kişi için: Testi pozitif çıkarsa, içimizdeki en babayiğit kişiye bile çok şey olur. Hiçbir şey olmazsa, en az 1 hafta hayattan izole olur. Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün. Tedbirin 83 milyona, 1 milyon 100 bin sağlık çalışanına yararı var" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap