SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kirişci: Bu şehri ayağa kaldırmamız gerekiyor

Bakan Kirişci: Bu şehri ayağa kaldırmamız gerekiyor

11 Nisan 2023 Salı - 15:24




Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı CNN TÜRK Özel Yayını'nda açıklamalarda bulundu.





Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tabi ki 11 ilimizin 11’i de çok kıymetli, değerli. Acı gerçekten büyük bir acı. Gerek can kaybı noktasında gerekse de konut, iş yeri diğer tarihi mekanlar konusunda Hatay’dan sonra ikinci sırada olan bir il. Kahramanmaraş’ın önemli bir özelliği bir tarım şehri aynı zamanda sanayi şehri. Tekstil ağırlıklı sanayi altyapısı var.

Kahramanmaraş su konusunda önemli kaynaklara ev sahipliği yapan bir şehir. Tarımsal amaçlı sulamalar su kaynakları önemlidir.

Depremle birlikte bu şehri ayağa kaldırmamız gerekiyor. Ticaretin yeniden hayat bulması, fabrikaların bacalarının tütmesi çok önemli.

Şehri terk edenler var. En çok şehri terk edenler sıralamasında Kahramanmaraş ilk sırada yer alıyor. Yüzde 42-45'ler civarında olduğu söyleniyor. O nedenle nüfusun tekrar şehre döndürülmesi gerekiyor. Dönüşler de her geçen gün daha da artıyor.

Bizim çalışmamız olacak. Başka türlü o insanlara çektikleri acı ve ızdırabın içerisinde vatandaş olarak kendi siyasi tercihlerini gerçekleştirememeleri onlara acılar verir. Vatandaş olmanın hem sorumluluğu hem keyfidir. Siz bir tercihte bulunacaksınız. Çalışmalarımızı Kahramanmaraş’ın dışında bulunan vatandaşlarımıza inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Bir kısmı dönüş yaptılar. Şimdilik gecikme olsa bile oy kullanacakları şehre getirip vatandaşlık görevlerini yapmalarını sağlayacağız.


OTOBÜSLERLE Mİ TAŞIYACAKSINIZ?

Otobüslerle olur kendi araçlarının yakıtlarını karşılamayla ilgili olur.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN VAATLERİ VAR. “DEPREM KONUTLARINI BEDAVA VERECEĞİZ. DEPREM BÖLGESİNİ ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GETİRECEĞİZ” BU VAATLERİ NASIL YORUMLARSINIZ?

İstanbul dediğimiz il Avrupa’daki pek çok ülkeden 2 kat büyüklüğe sahip. Büyükşehir belediyesi de bunlarda. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ne yaptılar da şimdi iktidara geldiklerinde bunların sözünü veriyorlar.

İstanbul çöp, çamur, çukurdu. Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanıydı. Kendi partisi iktidarda değildi. İstanbul’u İstanbul yapmış belediye başkanının bugünkü karşılığı olan belediye başkanı bunu neden yapmadı?


Şimdi biz iktidar olarak yıllardan beri icraatlarımızla vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Hizmet siyasetini öncelikledik. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermediğimiz gibi sözünü verdiğimiz bir şeyi mutlaka yaptık. Birazdan sayın Cumhurbaşkanımızın paylaşacağı seçim manifestosu var.

KURAKLIĞA DÖNÜK HANGİ ÖNLEMLER ALINIYOR?

Suyu merkeze alacağız. Kuraklıkla beraber su stresi altında olduğunu daha fazla hisseder hale geldik. Mutlak suretle 5 yıllık periyotta tarımsal sulamada vahşi sulama adını verdiğimiz oransal olarak da sulanan alanların 3’te2’sine tekabül eden alanları için basınçlı sulamaya çevireceğiz. Suyun tasarruflu kullanılması önemli.

Biz toprak zengini bir ülke değiliz. Nüfusumuz fazla, sanayileşiyoruz. Birim alandan daha fazla verim, planlı tarımı hayata geçireceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap