SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kasapoğlu'ndan karantina açıklaması

Bakan Kasapoğlu'ndan karantina açıklaması

15 Mart 2020 Pazar - 14:50




Umreden dönen Türk vatandaşları Ankara ve Konya'daki 5 yurtta karantina altına alındı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Yaklaşık 10 bin vatandaşımız yurtlarımızda misafir" dedi.





Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı.

''Geçtiğimiz dönemlerde de yurtlarımızın olağanüstü durumlarda ev sahipliği yaptığı da gözlemlemiştik. Corona virüs ciddi bir salgın. Dün gece umreden dönen vatandaşlarıma dair ihtiyaç doğru, bu doğrultuda da Ankara'da bazı yurtlarımızı tahsis ettik.Yurtlarımızda temel ihtiyaçlar hazır halde bulunuyor. Yaklaşık 10 bin vatandaşımız yurtlarımızda misafir"Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bakanlıktan yapılan açıklamada da, umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olduğu vurgulanarak, "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır" denildi.

Açıklamada, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" ifadesi kullanıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap