SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Karaismailoğlu: Durum çok vahim ama devletimiz güçlü

Bakan Karaismailoğlu: Durum çok vahim ama devletimiz güçlü

25 Ağustos 2020 Salı - 12:35




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AFAD'daki toplantının ardından Giresunda selden etkilenen Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Giresun'daki sele ilişkin, "İnşallah bundan sonra bu afetlerin yaşanmaması için  daha ciddi, daha kalıcı tedbirler alacağız." dedi. 
 
Karaismailoğlu, selin etkili olduğu ilçelerde incelemelerde bulunmak  için geldiği Giresun'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD), gazetecilere  yaptığı açıklamada, 22 Ağustos gecesi başlayan yağmurlar sonucunda büyük bir  afetin yaşandığına işaret etti.
 
Selde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yakınlarına sabır dileyen  Karaismailoğlu, "Maalesef kayıplarımızı geri getiremeyeceğiz ama yaralarımızı en  kısa  sürede saracağız. Bunun çabası içindeyiz. Bugün buralardayız artık. Bir an  önce bu yaraları sanmak için arkadaşlarımıza güç vermek kuvvet vermek için buraya  geldik." diye konuştu.
 
Selden etkilenen bölgede kapalı yol yok
Bölgedeki dört vadide yağışların çok etkili olduğuna işaret eden Bakan  Karaismailoğlu, ilk andan itibaren çok sayıda ekibin iş makineleri ile yolları  açmak için çalıştığını anlattı.
 
Şu anda kapalı yol olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Bazı  köylerimizde sıkıntılar var. Onlara da inşallah en kısa zamanda ulaşacağız ve  peşinden yaralarını sarmaya başlayacağız." ifadesini kullandı.
 
"Bütün arkadaşlarımızla birlikte vatandaşımızın yanındayız"


Selden etkilenen ilçelerde hayatın normale dönmesi için çalışıldığının  altını çizen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
"Tahribatın büyük olduğu Dereli ilçesinde de inşallah buradaki  tahribatı en kısa sürede kaldırıp vatandaşlarımızın normal hayata dönmesi için  canla başla çalışacağız. İnşallah bundan sonra bu afetlerin yaşanmaması için de  daha ciddi, daha kalıcı tedbirler alacağız. Bunun için burada izlenimlerimize  devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarımızla birlikte vatandaşımızın yanındayız.  Onlarla birlikteyiz, en kısa sürede bütün yaraları saracağız. Ben tekrar  Giresun'umuza geçmiş olsun diyorum. İnşallah böyle afetleri bir daha yaşamamak  için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız,  yanında olmaya da devam edeceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap