SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Işık'tan S-400 açıklaması!

Bakan Işık'tan S-400 açıklaması!

22 Nisan 2017 Cumartesi - 09:26




Bakan Fikri Işık, Rusya ile yapılacak S-400 füzeleri için nihai noktaya gelindiği açıklayarak NATO'nun engellemelerine sert göndermede bulundu.





Milli Savunma Bakanı Işık, Rusya ile S-400 füzeleri için nihai noktaya gelindiğini belirterek, “Biz S-400’leri NATO’nun sistemine entegre edemeyiz. Bunu biliyoruz. Bununla ilgili NATO’dan bir talebimiz yok. NATO bu noktada anlayışlı olmak durumundadır” dedi.

NATO ÜYESİ ÜLKELER TÜRKİYE'YE ETKİN BİR ÖNERİ SUNMADI!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Üniversitesine öğrenci alımına ilişkin düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya ile Türkiye arasında alım görüşmesi yapılan S-400 füzelerine yönelik nihai noktaya gelindiğini bildiren Bakan Işık, “Türkiye’nin bir hava ve füze savunma sistemine ihtiyacı olduğu çok açık. Bunun içinde birkaç yıldır yoğun bir çalışma yürütülüyor. Maalesef NATO üyesi ülkeler bu konuda Türkiye’ye maliyeti etkin bir öneri sunmadı. Teknoloji paylaşımını ve ortak üretimi kabul etmediler. Böyle olunca Türkiye farklı arayışların içerisine girdi. Şu anda S-400’ler ile ilgili çalışmalar, görüşmeler nihai noktaya geldi. Bununla ilgili hem Rusya tarafından hem de Türkiye tarafından yürütülmesi gereken bir süreç var. Nihai anlaşma noktasında önemli bir adım atıldı. Biz S-400’leri NATO’nun sistemine entegre edemeyiz. Bunu biliyoruz. Bununla ilgili NATO’dan bir talebimiz yok. NATO bu noktada anlayışlı olmak durumundadır. Siz hem teknoloji paylaşmayacaksınız, hem ortak üretim taleplerine olumlu cevap vermeyeceksiniz hem de maliyet etkin teklifler ortaya koymayacaksınız. Diğer taraftan da NATO dışından böyle bir sistemi alamazsınız deme şansınız yok. Bizim nihai hedefimiz; kendi hava ve füze savunma sistemini kendimizin geliştirmesidir. Bununla ilgili bir programı başlattık. Yoğun bir çalışma var. İnşallah Türkiye, belirli bir içerisinde tamamen kendi fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu hava ve füze savunma sistemini geliştirmiş olacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap