SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Gül'den flaş FETÖ açıklaması!

Bakan Gül'den flaş FETÖ açıklaması!

20 Şubat 2019 Çarşamba - 10:54




Adalet Bakanı Gül, "Üst aklın, örgütün özellikle savunma taktiğinin parçası olduğu açık. Örgüt mantığı içinde yapıyorlar." dedi.





Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ ile mücadele ve örgüt üyelerinin yargılanmalarına ilişkin AA  muhabirine açıklamalarda bulundu.Yaşam hakkına saldırıda bulunan, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini,  bekasını tehdit eden, darbe girişiminde bulunan örgüte karşı mücadelenin  kararlılıkla devam ettiğine işaret eden Gül, Türk yargısının da bu mücadeleyi  sürdürdüğünü belirtti.
FETÖ'yle mücadele konusunda özveriyle çalışan yargı mensuplarını  kutlayan Gül, FETÖ'nün kripto bir örgüt olduğunu vurguladı."Mücadeleyi yaptık. Tüm isimler bunlardı, yargılamalar devam ediyor,  başka isim çıkmayacak" yaklaşımının, FETÖ'yle mücadelede rehavete kapılmaya neden  olacağını dile getiren Gül, bunun başarıya ulaşmayı da engelleyeceğine dikkati  çekti.
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şöyle devam etti:
 
"Piramidin tepesine, FETÖ'nün yönetici, mahrem, kripto unsurlarına  yönelik önemli operasyonlar, soruşturmalar, kovuşturmalar devam ediyor. Elbette  bunun devamı da gelecektir. Bu konuda 'tüm mücadeleyi tamamladık' şeklinde bir  duyguya, rehavete kapılamayız. Yargıda, mülki idarede, askeriyede nerede olursa  olsun, örgütün tüm kripto, mahrem unsurlarıyla mücadele hukuk çerçevesinde devam  edecektir."
 
Örgütün üst yöneticilerine yönelik yargılamaların da sürdüğünü ifade  eden Gül, millet adına yargılama yapan yargı mensuplarının çalışmalarına devam  ettiğini kaydetti.
 
"Örgütün savunma taktiğinin parçası"
 
Gül, masumla suçlunun ayırt edilerek yargılama yapılması konusunda da  titizlik gösterildiğinin, FETÖ'yle kararlı mücadelenin sonuna kadar süreceğinin  altını çizdi.
 
Darbe girişimine katılan örgüt mensuplarının delillere rağmen inkarda  bulunduğu ifadelerinin hatırlatılması üzerine Gül, şunları kaydetti:
 
"Bunun da üst aklın, örgütün özellikle savunma taktiğinin parçası  olduğu açık. Talimat doğrultusunda, örgüt mantığı içerisinde yapıyorlar.  Yargılamayı Türk yargısı, hakimlerimiz yapıyor. Dosyadaki, deliller, ispatlar  değerlendirilerek yargılamalar yapılmakta. Bu konuda ne kadar inkar ederlerse  etsinler, delilden sanığa giden bir hukuk sistemimiz var. Deliller  değerlendirilerek, ülkemizde demokrasiyi, hukuku ortadan kaldırmak isteyen, 251  vatandaşımızı şehit eden hainlerle, hukuk çerçevesinde, kaldırmaya çalıştıkları  Anayasaya, hukuka uygun şekilde yargılamalar gerçekleştirilmektedir. Hak eden,  hak ettiği cezayı almaktadır. Bizim beklediğimiz, milletimiz adına Ömer  Halisdemir'lerin, Erol Olçok'ların, 251 şehidimizin, polisimizin, askerimizin,  vatandaşımızın kanına kasteden bu hainlerden hesabın sorulmasıdır. Elbette,  kuruyla yaşın ayırt edilmesi, adaletin tecelli etmesi gerekiyor. Yargı da bunu  yapmaktadır, yargıya güveniyoruz. Bu mücadelenin milletimiz adına takipçisi  olacağız.
 
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap