SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Fidan: Yunanistan ile yeni döneme girdik!

Bakan Fidan: Yunanistan ile yeni döneme girdik!

05 Eylül 2023 Salı - 14:28




Yunan mevkidaşı Gerapetritis'le Ankara'da görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, basın toplantısında yakın zamanda gerçekleşecek kritik buluşmalara vurgu yaptı ve yol haritasını ele aldıklarını söyledi.





Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün Ankara'da Yunan mevkidaşı Yorgos Gerapetritis'i ağırladı. Baş başa görüşmenin ardından kameralar karşısına çıkan iki bakan, yakın zamanda gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis buluşması için hazırlık yapıldığını söyledi.

Önümüzdeki dönemdeki yol haritasını ele aldıklarını vurgulayan Dışişleri Bakanı Fidan, Ege ve Doğu Akdeniz başlıklarının da kapsamlı şekilde gündeme geldiğini aktardı. Sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar getirme konusunda hemfikir olduklarını kaydeden Fidan, "İlişkilerimizi geliştirmeye hazırız" dedi:

"Komşumuz Yunanistan ile ön koşulsuz olarak diyalogu sürdürmeye ve ilişkilerimizi her alanda ortak menfaatler temelinde geliştirmeye hazırız."

Konuk bakan Gerapetritis ise, pozitif atmosferin devam ettirilmesi için Ankara ve Atina'nın mutabık kaldığını dile getirdi, "Krizleri hızla bertaraf edebiliyoruz. Güven artırıcı önlemler görüşmeleri yakın dönemde başlayacak" diye konuştu.

Yorgos Gerapetritis, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için Yunanistan'ın elinden gelen katkıyı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap