SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Fidan Mısır'da! Gazze için 4 çözüm önerisi

Bakan Fidan Mısır'da! Gazze için 4 çözüm önerisi

14 Ekim 2023 Cumartesi - 17:14




Mısır'da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail - Filistin çatışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.





Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bakan olarak Mısır'a ilk ziyaretimi yapıyorum. Ortak geçmişimiz ve bağlarımız olan Mısır, kritik öneme sahip bir aktördür. Akdeniz'in dünya siyasetinde yeniden öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz.

Bugün Cumhurbaşkanı Sisi tarafından kabul edildim. Kendilerine Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettim. Kendileri Cumhurbaşkanımız ile de görüşmüşlerdi.

Filitin sorunu Türkiye ve Mısır'ın ortak duruşa sahip olduğu bir konudur. Sivil can kayıplarını reddediyoruz, kınıyoruz. İsrail'in provokasyonlarıyle işgali derinleştiriyor. Türkiye ve Mısır olarak iki devletli çözümün tek geçerli yol olduğunu söylüyoruz. 


4 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Sivil can kayıplarının önüne geçilmeli. İsrail'in saldırılarını masum göstermeye çalışanlar var. İsrail'i uluslararası hukuka bağlı kalmalı.

Çatışmanın coğrafya olarak yayılması engellenmeli.

Ortadoğu'da barış yeniden tesis edilmeli.

Bölgedeki Müslüman ülkeler olarak garantör olacak bir mekanizma kurulmalı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap