SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Dönmez'den CNN Türk'te önemli açıklamalar

Bakan Dönmez'den CNN Türk'te önemli açıklamalar

27 Ekim 2019 Pazar - 10:33




CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni açılan Bor tesisi ile ilgili soruları yanıtlarken, "Bor karbür elmastan sonraki en sert malzeme" açıklamasında bulundu.





Bakan Dönmez'in açıklamalarından notlar;
 
 (Bor tesisi hakkında) Bor karbür sertliği en yüksek malzemelerden birisi. Ağırlıklı olarak savunma sanayide kullanılıyor. Normal çelikte ağırlık fazla olacak. Personel taşıyamaz ya da araç üzerinde bile taşınmaz. Nükleer santrallerde kullanılır. Aşama aşama gideceğiz. uzun vadede buraya kadar çıkmayı düşünüyoruz. Tonları bir milyon doların üstüne çıkabiliyor. 

"DÜNYA BİRİNCİSİYİZ"



 
Bor rezervi açısından Türkiye yüzde 73'le dünya birincisi. Pazar payında ise yüzde 59. Dünyada üretimi 12-15 bin ton arasında. Yıllık 1000 ton üretim kapasitemiz var. Tesisle birlikte yüzde 7-8 pazar payıyla başlayacağız. Yıllık 25-30 milyon dolarlık bir gelir elde ederiz. 
 
Yüksek teknoloji ve enerji gerektiriyor. Bor üretimi yapanlar bir elin parmaklarını geçmez. En büyük üretici Çin ve Türkiye de yer alacak. Yerlilik oranı yukarıya taşındı. Hem kamu hem de özel sektör tarafı var. 
 



Sözleşmede yazılı süre 24 ay. Yüklenici firmayla da bir araya geldik. 18 ayda bitirmeye söz verdiler. İnşallah tamamlamış olacağız. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap