SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Dönmez, Almanya ve Rusya’ya gidiyor

Bakan Dönmez, Almanya ve Rusya’ya gidiyor

10 Ekim 2022 Pazartesi - 15:38




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yarın dördüncüsü Berlin’de düzenlenecek Türk-Alman Enerji Forumuna katılacak.





Ardından Rus Enerji Haftasına katılacak Dönmez, başta doğal gaz olmak üzere enerjinin çeşitli başlıklarıyla ilgili bir dizi temaslarda bulunacak ve üst düzey yetkililerle görüşmeler gerçekleştirilecek.

Yoğun bir enerji diplomasisi yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yurt içi ve yurt dışında yoğun temaslarda bulunmaya devam ediyor. Daha önceden gaz ticareti yapılmayan Umman ile başlayan süreç, Katar, Endonezya ve Malezya ile devam etti. Söz konusu ülkelerle iş birliğini artırmaya yönelik adımların sonuçları bir bir alınıyor.

İki hafta önce Almanya’da WindEnergy Hamburg Konferansı ve Fuarına katılan Dönmez, burada Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında kat ettiği mesafeyi, geleceğin yakıtı olan hidrojen konusunda yaptığı hazırlıkları Avrupalı mevkidaşlarına ve çok uluslu firmalara anlattı.

Dönmez’in yurt dışındaki son durağı Kazakistan oldu. Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları toplantısında, üye ülkelerin iş birliğinin artırılmasıyla Hazar’ın doğusu ile batısının birleştirilmesine yönelik mesajlar verdi ve elektrik, doğal gaz ve petrolde bölgesel entegrasyonu geliştirmeye ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap