SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Çavuşoğlu havalimanında karşıladı! Kaçırılan 15 Türk gemici İstanbul'da

Bakan Çavuşoğlu havalimanında karşıladı! Kaçırılan 15 Türk gemici İstanbul'da

14 Şubat 2021 Pazar - 09:53




Nijerya açıklarında deniz haydutları tarafından kaçırılan 15 Türk denizci THY uçağıyla İstanbul'a getirildi. Gemicileri havalimanında aileleri ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.





Liberya bayraklı "Mozart" isimli gemi, 23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğrarken, gemide bulunan 15 Türk gemici korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Gemicileri kurtarmak için başlatılan çalışmalar sonuca ulaştı ve dün gemicilerin tamamı Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'ne götürüldü.

İSTANBUL'A GETİRİLDİLER

Bu haber gemicilerin ailelerine bildirilirken, gemicilerin sağlık durumunun da iyi olduğu aktarıldı. Kurtarılan 15 Türk gemici bugün sağ salim İstanbul'a getirildi. Gemicileri havalimanında aileleri ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

MOZART GEMİSİNE SALDIRI

Liberya bayraklı "Mozart" isimli gemi, 23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı.
Lagos'tan Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.
Gemi, 3 mürettebatla Gabon'un Port-Gentil Limanı'na hareket etmiş, baskından kurtulan 3 Türk denizci ise 30 Ocak'ta Türkiye'ye getirilmişti. Kaçırılan 15 mürettebat dün serbest bırakılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap