SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Bozdağ'dan Kur'an'ı Kerim'in yakılmasına sert tepki

Bakan Bozdağ'dan Kur'an'ı Kerim'in yakılmasına sert tepki

28 Ocak 2023 Cumartesi - 12:36




İsveç'te Kur'an'ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu.





 Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İsveç'teki olayda polis bu olayı koruma altına aldı. Avrupa'da artan olayların sebebi tamamen İslam düşmanlığı." değerlendirmesinde bulundu. ÖMER ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türk Elçiliği önünde Kur'an yakmasına izin verilmesinin yankıları sürüyor. Danimarkalı siyasetçi Paludan'ın Türk elçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmasına izin veren İsveç'in ikiyüzlülüğü İsrailli diplomatın paylaşımı ile ortaya çıktı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'in bu tavrına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

İşte Ömer Çelik'in açıklamaları:

"İsveç makamlarının, İsrail'in Stockholm büyükelçiliği önünde Tevrat yakılması eylemini engellemesi çok doğru ve isabetli bir karardır. Tevrat yakılması girişimini şiddetle kınıyoruz.

Aynı İsveç makamlarının Kuran-ı Kerim yakılmasına "ifade hürriyeti" diye izin vermesinin ikiyüzlülük olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Anti-semitizm ve İslam düşmanlığı insanlık suçlarıdır. İsveç makamlarını yaptıkları ayrımcılık sebebiyle bir kere daha kınıyoruz."


TEVRAT YAKMAK YASAK, KUR'AN YAKMAK SERBEST!

Paludan'ın Kur'an yakmasına "özgürlük" söylemi adı altında izin veren İsveç yönetimi, İsrail Büyükelçiliği önünde yapılması planlanan Tevrat yakma eylemine ise izin verilmediğini açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap