SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Bolat açıkladı: Türkiye, en hızlı büyüyen ekonomi oldu

Bakan Bolat açıkladı: Türkiye, en hızlı büyüyen ekonomi oldu

30 Kasım 2023 Perşembe - 13:28




Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye, üçüncü çeyrekte verisi açıklanan G-20 ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olmuştur" dedi.





Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yılın 3'üncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verileriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bolat, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 oranında GSYH artışı ile Türkiye ekonomisinin yüksek oranlı büyüme performansını kesintisiz 13 çeyrektir sürdürdüğünü belirterek, "2023 yılının ilk dokuz ayında ise ekonomik büyümemiz yüzde 4,7 oranında gerçekleşmiştir. Türkiye, üçüncü çeyrekte verisi açıklanan G-20 ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olmuştur. Mal ve hizmet ihracatımızda deprem ve zayıf dış talebe rağmen yüzde 1,1 oranında artış izlenmiştir. Yatırımlarda, makine teçhizat yatırımlarının etkisi ile yüzde 14,7 ile son iki yılın en güçlü artışı yaşanırken yatırım harcamalarının katkısı 3,4 puan olarak gerçekleşmiştir. İhracat ve yatırımlardaki bu olumlu seyir sürdürülebilir büyüme yapısı açısından olukça önemlidir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap