SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Albayrak'tan Trabzon vurgusu

Bakan Albayrak'tan Trabzon vurgusu

07 Mayıs 2016 Cumartesi - 12:29




Bakan Beraat Albayrak Trabzon'da enerji sektörünün 9. sektör toplantısına katıldı.





Bakan Albayrak, yaptığı konuşmanın başında Elder Başkanı Nihat Özdemir’e toplantıyı Trabzon’da yaptığı için teşekkür ederken toplantının bir iki gün daha uzatılması ve Trabzon’un güzelliklerinin gezilmesi temennisinde bulundu.  Albayrak ‘bu gezinti, Trabzon ekonomisine biraz da katkı sağlasın’ diyerek espri yaptı.

Bakan Albayrak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Bugün Türkiye’de elektrik dağıtım sektörünün geleceğini nasıl daha ileriye taşıyabileceğimiz tartışacağız. Bugün bu da konuşacağımız konuların geleceğimizi ilgilendirdiğini iyi bilmekteyiz. Genelde enerji sektöründe ülkemiz önemli bir değişim yaşamakta. Özellikle enerjide yüzde 132’lik bir artış performansı ortaya koyduk. Tüketimimizde ikiye katlandı. Bu da sizlerin iş yükünü ve bunun zorluklarını gösteriyor. Üretilen elektriğin tüketiciye kesintisiz ulaştırılması şart haline gelmiştir. Biz özelleştirme Süreci ile daha kurumsal bir yapıya kavuştuk. İhtiyacı karşılamakta güçlük çeken kamunun özelleşerek daha iyi yol aldık.

Bu çalıştay her kesimi için büyük bir önem arz etmektedir. Sektörün üreticiye daha iyi hizmet vermesi için bütün konu başlıklarını masaya yatıracağız. Yaşanan sorunlar, kamuoyu algısı, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim konuları başta olmak üzere her şeyi tartışacağız Bakanlık olarak 3. Uygulama döneminde önem verdiğimiz hususlar malumdur. Marjinal maliyetlerin yakalandığı işletme standardının yakalandığı, kayıp ve kaçak maliyetlerinin 3 bölgenin de dahliyle önümüzdeki 45 yıl içinde OICD hedeflerine yaklaşması üreticiye karşı şeffaflığın sağlanması, çalışan memnuniyetinin sağlanmasını ve daha birçok konuyu ana başlık olarak ifade edebiliriz.

Türkiye’de 40 milyon abonemizle müşteri memnuniyeti performansımızın nerede olduğunu göreceğiz. Her yıl yaptıracağımız anketlerle sahada ne şekilde yapacağımızı kısa sunumlarla sizlere anlatacağız. Özel sektöre tamamen objektif çalışmalarla vatandaş taleplerinin karşılanıp karşılanmadığını sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Haberli ya da habersiz denetimler gerçekleştireceğiz. Performansınızı birinci elden denetleyeceğiz. Bunu makul bir şekilde yerine getirenlere destek olmaya daha fazlasıyla devam edeceğiz. Biz bir nevi yol gösteren konumunda olacağız. Sizler bunu yapıyorsunuz daha da iyi yapmak zorunda olduğunuzu biliyorsunuz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap