SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya çıkışı: "Terör yuvasına dönüşmeleri NATO için tehdit"

Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya çıkışı: "Terör yuvasına dönüşmeleri NATO için tehdit"

17 Haziran 2022 Cuma - 11:59




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusuyla ilgili, "İttifak üyesi bir ülkeye saldıran, güvenlik güçlerini şehit eden, masum insanlarını katleden teröristleri görmezden gelen bir anlayış dostluk ve ittifak ruhu ile bağdaşmaz. İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine siyasi ve finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit" ifadelerini kullandı.





Bakan Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusu için, "Terör örgütlerine her türlü desteği verip sonra ortak savunma örgütünde müttefik olarak yer alma talebi büyük bir tutarsızlık" dedi.

Akar, "Terör örgütünü, teröristleri görmezden gelen bir anlayış gerçekten dostluk ve ittifak hukukuyla bağdaşmaz, bunun da herkes tarafından görülmesi lazım. İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine siyasi ve finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit. Irak'ın Suriye'nin kuzeyinde terör aktiviteleri yapan teröristlerin kaçıp burayı sığınak olarak kalması kabul edilebilir mi? Burada her şey açık ve net. Bunları biz kanıtlarıyla muhataplarına sunduk. Bugün tanksavar silah var, bunları belgeleriyle koyduk. Terör örgütlerine her türlü desteği verip ondan sonra da ortak savunma örgütünde yer almak için talepte bulunmak tutarsız" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, silah ambargosu için, "Diğer taraftan Türkiye'ye karşı silah ambargosu, terör örgütlerine karşı da sınırsız destek. Diyelim ki bu ülkeler ittifaka dahil oldular. 5. madde gereği ittifak sizi koruyacak. Türkiye de sizin savunmanıza katkı sağlayacak. Terör örgütü Türkiye'ye silah kullanırken siz diyeceksiniz ki bunlara yapacak bir şeyim yok. Gerçekten akıllara ziyan" dedi.

TAHIL KORİDORU NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Akar, tahıl koridoru için, "15 gemimiz var limanlarda, bunlar da hububat nakli için bekliyorlar. Çok yoğun bir şekilde diplomasi trafiği devam ediyor. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey toplantıyı yaparak bu işin süratle çözülmesini sağlamak. BM'nin planı var, taraflar mutabık. Bütün bunları yaparken, en hassas konu Montrö'nün aşındırılmaması" açıklamasında bulundu.

YUNAN MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞMESİ

Yunanistanlı mevkidaşı ile görüşmesine değinen Bakan Akar, "Sorun var mı Türkiye ile Yunanistan arasında var, o zaman konuşalım, çözelim. Problemlerimizi çözelim" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap